EVA ŠULIĆ

Luka Šulić ima mlađu sestru koja, baš poput njega, gradi svoju glazbenu karijeru i više nego uspješno

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 12.06.2019 07:00
  • Objavljeno 12.06.2019 u 07:00
Luka Šulić sa sestrom Evom

Luka Šulić sa sestrom Evom

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell i Instagram

Krhkoj plavuši neodoljivog osmijeha predviđaju veliku karijeru violinistice, a ona je odlučila za svoj uspjeh biti zaslužna sama, ne zahvaljujući poznatom starijem bratu. 22-godišnja Eva Šulić mlađa je sestra violončelista i jednog od 2Cellosa, Luke Šulića, koji je na nju itekako ponosan

Devet godina mlađa sestra Luke Šulića, poznatijeg kao jednog od 2Cellosa, odavno je krenula bratovim stopama. No za razliku od Luke, 22-godišnja Eva Šulić umjesto violončela odabrala je violinu, koju svira od četvrte godine.

Kako piše na stranici Dubrovačkih ljetnih igara, prva profesorica bila joj je Zorica Todorovič u Srednjoj glazbenoj i baletnoj školi Maribor, zatim je studirala na J.J. Fux konzervatoriju u Grazu u klasi profesora Helfrieda, potom je pet godina studirala na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Beču, a od 2015. s profesorom Leonidom Sorokowom i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Iako, barem za sada, nije poput brata spojila klasiku i aktualne glazbene hitove, ne znači to da je Eva išta manje uspješna. Kao solistica nastupila je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTV-a Slovenija, Simfonijskim orkestrom Festivala Maribor, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, a osvojila je i brojne nagrade.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Burazer

Objavu dijeli Eva Šulić (@evasulic)

Sa svojim bratom iznimno je bliska, a upravo se fotografije s njim nalaze i na njezinom profilu na Instagramu, kao i one s njihovim ocem. Osim obitelji, Eva Šulić najčešće objavljuje fotografije s violinom, ali i iz Dubrovnika, odakle je rodom njihov otac Božo Šulić.

Eva Šulić, koncert

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

  • +2

Eva Šulić

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!