ima novu pjesmu

Luka Nižetić: 'Manistra na pome nije samo meni, nego vjerujem u cijeloj Dalmaciji najdraže jelo'

05.04.2024 u 08:16

Bionic
Reading

Poznati splitski glazbenik Luka Nižetić objavio je novi singl ‘Manistra na pome’, još jednu pjesmu koja najavljuje nadolazeći album. Radi se o suptilnoj, nježnoj, senzualnoj i plesnoj odi ljubavi ispričanoj slikovitim tekstom obožavanja i veličanja tradicionalnog dalmatinskog jela. Ukusna, aromatična i laka za pripremu, manistra na pome svima je asocijacija za bezbrižno, lagano, slano i toplo ljeto puno boja, okusa i mirisa.

O manistri na pome u nas u Dalmaciji nikad se ne polemizira, baš kao i u ljubavi’ - dodaje Luka - ‘sve je dozvoljeno i svatko ima svoj tajni sastojak kako začiniti i pojačati doživljaj.

'Manistra na pome je u mojoj pjesmi mjerna jedinica za ljubav, kad kažeš da te volim ka manistru na pome znači da te volin najviše na svitu. Komentar jedne moje prijateljice nakon što je odgledala spot da ne zna bi li prije pojila manistru na pome ili se poseksala najbolje dočarava karakter pjesme.' – ispričao je Luka.

Glazbu i tekst potpisuje Luka Nižetić, a produkcija i aranžman nose potpis Marka Mihaljevića. ‘Manistra na pome’ donosi nam svježi, moderniji zvuk, ali i dalje s prepoznatljivim autentičnim Lukinim glazbenim izričajem u kojem se spaja moderno s mediteranom.

'Svih ovih godina rijetko sam se upuštao u pisanje pjesama, nekako sam se prepuštao autorima kao što su Dino Šaran, Branimir i Mario Mihaljević, etabliranim i provjerenim majstorima riječi i glazbe. Bilo je u međuvremenu nekih epizoda, na kraju sa 17 godina sam debitirao svojom autorskom pjesmom 'Ludi grade' na Melodijama Jadrana, no nedostajalo je hrabrosti za daljnjim autorskim radom. Kako vrijeme donosi neku zrelost i iskustvo jednog dana sam se samo probudio i krenule su misli. Prvo je nastala ideja, zatim tekst, a na to se složila i melodija. Vrlo brzo sam napravio skicu koju je aranžmanski uobličio Marko Mihaljević', ispričao nam je Luka o nastanku svog novog singla i otkrio da već ima par novih pjesama u pripremi.

'Nekako sam se otvorio, čak sam i sam sebe iznenadio i sad me što bi rekli uhvatilo 'kreativno ludilo', predivan je osjećaj kada iz tebe krenu prirodno neke stvari i svoje ideje i misli pretočiš u nešto opipljivo i konkretno. Smatram ovaj period svojim najodvažnijim glazbenim iskorakom i neizmjerno se radujem novim autorskim iskušenjima.'

Prema Lukinoj ideji Dinko Šimac snimio je i montirao prateći video broj koji će s naglašenim atraktivnim kadrovima kod gledatelja sigurno pobuditi svakakve ‘prljave misli’.