o njemu svi pričaju

Ljubavnu priču Dina i Danijele Dvornik otkriva pomalo zaboravljeni dokumentarac, a njegova autorica prisjetila se nekih zanimljivih detalja

10.09.2020 u 06:40

Bionic
Reading

O životu neprežaljenog kralja funka mnogo toga se zna, puno se saznalo i kroz reality show 'Dvornikovi', u kojem su kamere 24 sata dnevno pratile zbivanja u njihovom zagrebačkom domu, no puno prije toga, u vrijeme razvijanja profesionalne karijere Dina Dvornika, početkom devedesetih, nastao je dokumentarni prikaz u sklopu serijala 'Ljubavne priče' Stane Jeličić, dugogodišnje autorice i urednice na HTV-u koja je za tportal otkrila pokoji detalj sa snimanja

Nedavno je, na njegov rođendan, na HTV-u prikazan 25-minutni dokumentarac o Dinu i Danijeli Dvornik snimljen kao druga epizoda serijala 'Ljubavne priče'. Ubrzo nakon toga osvanuo je na kanalu HTV-a na Youtubeu, a gledatelje je oduševio zbog toplog i emotivnog pristupa. Prikaz devedesetih, tadašnje mode i uspjeha izvanserijskog glazbenika kakav je bio kralj funka, koji je modernu domaću glazbu uveo u diskoteke (gdje je do tada pretežno vladala strana glazba) vjerno je dočarala višestruko nagrađivana legendarna televizijska autorica, urednica i scenaristica Stana Jeličić, među ostalim zaslužna za emisije 'Dome, slatki dome', 'Recite mi što da radim', 'Prvi put', 'Živjeti kao sav normalan svijet' i 'Za sva vremena'.

'Dino mi je uvijek bio pojam, moram priznati', govori nam na početku Stana Jeličić. 'Kad je riječ o njegovoj glazbi, nisam zaljubljenik u takvu glazbu osim u šansonu i ciganske, ali trebao mi je pjevač za serijal, a kako sam ja iz Splita, odlučili smo da to bude on. (smijeh) Moj otac i njegov otac su se poznavali, a Dino je na mene ostavio jako dobar dojam. Bio je neposredan i simpatičan, otvoren, iskren i snimanje je teklo lako', prisjetila se.

Trajalo je četiri dana, a Dina je snimala u njegovom prvom podstanarskom stanu, u kojem ga vidimo kako pleše s kćeri Ellom dok Danijela sprema ručak s blitvom. U emotivnoj priči koja će malo koga ostaviti ravnodušnim neprežaljeni umjetnik govori kako su on i njegova obitelj 'veselo društvance i da ih, kad se svađaju i smiju, čuje cijeli kvart'.

Danijela Dvornik ispričala je kako su se upoznali na tulumu kod Dina. 'Baš sam taj dan mislila kako ću jako rano otići kući jer je sve dosadno i stereotipno u Splitu. A dan prije sam ga vidjela slučajno u gomili ljudi i rekla: 'Bože, ovaj čovjek je sve što mi u životu ne treba'', rekla je kroz smijeh. Priznala je i da je na početku veze s Dinom bila ljubomorna, a glazbenik je otvoreno govorio da se s vremenom prestao zaljubljivati svaki dan i da je sve to stalo kad je upoznao svoju Danijelu te da mu je prva cura bila Vesna Matić s Meja.

O Dinu je govorio njegov tadašnji menadžer, pokojni Branko Knežević Kneža, a snimljeni su i njegovi nastupi u diskotekama.

'Dino i njegova glazba ostali su vječno zapisani na glazbenoj sceni. Njegove pjesme se stalno vrte na radijima tako da je on je uvijek tu. Kad se vozim prema Omišu iz Splita, uvijek pogledam poruku/mural 'Nema više Borisa, nema više Dina' i sjetim se te naše epizode', sjetna je Stana Jeličić.

Zadnji susret s Dinom dogodio se, kaže, u Opatiji. 'Kad me vidio, zaletio se, zagrlio me, poljubio i rekao: 'Ja ti odlazim.' Dvije godine nakon toga je preminuo', ispričala je Stana Jeličić.

Izvor: Društvene mreže