KAKO BI ŽIVOT IZGLEDAO?

Ljubav bez tehnologije - romantična komedija koja će vam izmamiti osmijeh na lice

25.01.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Internet, pametni telefoni, društvene mreže i ostala 'opća mjesta' doba u kojem živimo istovremeno su i blagoslov i prokletstvo, a nitko to ne zna bolje od gospodina i gospođe Jones...

Jeste li se ikada zapitali koliko suvremena tehnologija utječe na vaš život, odnosno kako bi vam život izgledao da se iz ovih ili onih razloga u potpunosti isključite iz svih tih koliko silnih, toliko i (ponekad, čini se, čak i pomalo neugodno) neodoljivih internetskih, društveno-mrežnih i inih tokova?

Ako je vaš odgovor potvrdan onda je Ljubav bez tehnologije (The Jones Unplugged), američka romantična komedija iz 2017. godine, a koju u redateljskom smislu potpisuje iznimno prolifični Bradford May (Razmaženka, Ljubav uz vino, Ti si ona prava...), upravo onaj film na koji ste čekali!

Nepodnošljiva lakoća moderne tehnologije

Matthew (Nema predaje, Tvoji, moji i naši, Pidžama party) i Rebecca (Mischa Barton, Šesto čulo, The O.C., Uskrsnuće) Jones skladan su te na prvi pogled sasvim običan – premda, istina, natprosječno fizički privlačan - novopečeni bračni par koji u tehnologiji i svim njenim čarima uživa do krajnjih granica te u toj činjenici ne vidi ni najmanji mogući problem.

Točnije, ne vide ga sve do onog kobnog trenutka kada će upravo zbog jedne okrutne igre beskrajnih nizova nula i jedinica, odnosno svima nam povremenog saveznika, ali također i suparnika znanog i kao autocorrect, proživjeti omanju dramu oko kupnje potencijalne kuće iz snova, nemilog događaja nakon kojeg će uskoro uslijediti i ništa manje dramatičan - nestanak struje.

Prisiljeni večer neočekivano provesti u polumraku, odnosno razgovarajući i družeći se odvojeni od ostatka svijeta umjesto zureći u veće ili manje ekrane koji ih okružuju, gospodin i gospođa Jones shvatit će da u ovim aktivnostima zapravo istinski uživaju te da im ne preostaje ništa drugo nego da se hrabro suoče sa svojom ovisnošću…

Zanimljive premise, izrazito opuštajuć te neodoljivo 'razgiran', Ljubav bez tehnologije dostupan vam je na streaming servisu Pickbox NOW!