samouvjerena splićanka

Lidija Bačić: 'Seksizam je prilično prisutan u društvu. Srećom, cura sam sa stavom i sigurna u sebe, pa je moju karijeru i život zaobišao klasični seksizam'

13.11.2020 u 22:29

Bionic
Reading

Unatoč tome što je tek izbacila novi album 'Revolucija', pjevačica izjavljuje kako već radi na novom, jer smatra da je 'esencija svakog pjevača kontinuirano stvaranje novih pjesama'. Misli da nitko u 2021. godini neće izbaciti toliko novih pjesama kao ona, a najavljuje i dvoranske koncerte te uloge u serijama i na filmu

'Rekla bih da je moj put tek počeo. Mislim da će se moja karijera moći rezimirati tek za 20-ak godina. Karijere pjevača su dugotrajne, od Olivera preko Josipe i Tereze... Čeka me još puno albuma, a sve vas očekuje puno mojih pjesama. Ponosna sam na to što sam sve u karijeri napravila sama, bez glazbenih mecena, čime je moj put još vrjedniji. Ne žalim ni za čim, sve u glazbi vidim kao zadovoljstvo jer radim posao koji volim', izjavila je Lidija Bačić za Glas Slavonije.

Svih 17 pjesama s novog albuma 'Revolucija' će, kaže, imati spot. 'To je u ovo vrijeme, kada naš posao stoji, prilično hrabro i veliko. Ulagati novac i trud u vrijeme kada većina glazbenika ne radi ništa i čeka neko bolje vrijeme! Ja ulažem u albume sa svojim timom. Već radim na novom, mislim da je esencija svakog pjevača kontinuirano stvaranje novih pjesama, tu smo da zabavimo ljude i u lijepo i manje lijepo vrijeme', poručila je pjevačica.

Pričala je i na temu komentara kako je pjevačica 'lakih nota'.

'Ja to 'pjevačica lakih nota' baš i nisam primijetila uz moje ime. Ja jesam pjevala i klapske pjesme, i poskočice, i rock i osvajala nagrade za najbolji vokal, ali govorimo o prošlom vremenu. Već godinama snimam, uglavnom, klasični hrvatski pop. 'Neka ljubav nova', 'Solo', i 'Prokleto dobro ljubiš' su čisti pop. Najveća predrasuda koju sam čula o sebi je da sam umišljena, a svi koji me upoznaju kažu da sam prenormalna, pozitivna i uvijek nasmijana, kao i da imam lijep osmijeh. Seksizam je prilično prisutan u društvu. Srećom, cura sam sa stavom i sigurna u sebe, pa je moju karijeru i život zaobišao klasični seksizam.

Slobodno vrijeme provodi s prijateljicama, suradnicima i obitelji. 'Veliki sam gurman i filmofil, tako da je moj recept: dobar ručak ili večera, dobar desert, malo bijelog vina, razgovor... Kino i kokice, film doma kad se ušuškaš. Isto tako obožavam ljeto i plivanje, tad sam non-stop na plaži i u moru', ističe. Računa u budućnosti na dvoranske koncerte, dobre duete i dobre pjesme. 'Planiram i dalje razvijati show i svoj brand Planet Lille. Što se tiče glume, imam ponudu za sporednu ulogu u jednom kriminalističkom filmu, ali o tom potom. Gostovat ću također u dvije serije, koje će uskoro izići', poručuje.