VITALNE 100-GODIŠNJAKINJE

Kultne tenisice obožavaju i naši glazbenici

01.03.2017 u 12:47

  • +12

Predstavljena nova kolekcija Converse All Star tenisica, proljeće - ljeto

Izvor: Cropix / Autor: Matija Dlanješić / CROPIX

Bionic
Reading

U opatijskoj vili Angiolini ovih dana predstavljena je nova kolekcija popularnih tenisica za sezonu proljeće - ljeto. U ugodnom ambijentu, u koji je smješten i Hrvatski muzej turizma, i atraktivnom programu uživale su i prve vidjele nove modele kultne obuće, pjevačke snage - djevojke iz pjevačkog pop kvarteta E.N.I. i mladi riječki glazbenik Boris Štok

'Starke sam počeo nositi još kao klinac, a s obzirom na to da sam bio veliki fan Eddieja Veddera i grungea, postale su i dio kulture. Vjerujem da svatko ima barem jedan par visokih u ormaru. Nosim upravo visoke starke, neovisno o prilici. Jedno vrijeme sam čak igrao i košarku u njima, ali to možda i nije najbolje za zglobove i koljena', ispričao nam je Boris Štok.

Njegove kolegice iz grupe E.N.I. ovoga proljeća i ljeta nosit će tenisice u pastelim bojama,  a ove sezone u modi će biti starke toplih i veselih boja za djevojke, a u muškoj kolekciji pažnju su plijenili modeli All Star II sa smeđim gumenim potplatom.

Riječ je o tenisicama koje su prvotno su bile namijenjene košarkašima, a postale su i jedan od simbola buntovne mode rokenrola, od najranijih rockabillyja, pa kasnije preko punk rokera poput Ramonesa, Sex Pistolsa i The Clasha, pa sve do grungea i Nirvane. Ove godine ta američka ikona slavi svoj 100. jubilej.