knjiga joj nije trebala

Kritičari optužili Ivanku Trump da je licemjerna

09.05.2017 u 11:21

Bionic
Reading

Smatrajući se uspješnom poslovnom ženom, ali i majkom, ponajprije zahvaljujući svom ocu, trenutačnom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, Ivanka Trump očito je pomislila da može napisati knjigu i žene diljem svijeta podučiti kako uspjeti u životu. Ipak, njezina knjiga nije dočekana blagonaklono, osobito kada je riječ o uglednim kritičarima

Ukoliko niste znali, kći američkog predsjednika Donalda Trumpa, Ivanka Trump, prošlog tjedna objavila je knjigu 'Women Who Work: Rewriting the Rules for Success'. Knjiga je, kako se i očekivalo, dočekana na nož, što zbog naslova, što zbog teksta, a pozitivnih komentara nemaju ni kritičari.

Komentar The New Yorkera bio je: 'Ivanka Trump napisala je knjigu prepunu patnje i bola, koja zapravo nije namijenjena nikome', dok je The Washington Post napisao: 'Poruka nove knjige Ivanke Trump ne stoji zbog njezina privilegiranog života.'

Magazin Slate isto nije ostao bez komentara: 'Nova knjiga Ivanke Trump eksploatira i čini feminizam jeftinim.' The New York Times 'secirao je knjigu' i na kraju optužio autoricu da je u krajnju ruku licemjerna zbog nekih stvari koje sugerira, poput plaćenog porodiljnog i očinskog dopusta, koji su potencijalno 'u njezinim rukama'.

Ivanki su i neke žene koje je spomenula u knjizi zamjerile to. Tako je Reshma Saujani, glasna protivnica Trumpove vladavine te osnivačica programa Girls Who Code, putem Twittera poručila da prestane upotrebljavati njezinu priču u svoju korist.