USUSRET DODJELI NAGRADA

Krešimir Blažević: 'Nadamo se da će nominirani iz Rock&Off nagrade biti pokazatelji glasačkom tijelu Porina na što treba obratiti pažnju'

26.01.2019 u 21:44

Bionic
Reading

Krajem tjedna, točnije u četvrtak 31. siječnja održat će se veliki tulum proglašenja pobjednika prve nezavisne glazbene novinarske nagrade 'Rock&Off'. Dodjelu će obilježiti će nastupi onih s najviše nominacija koji će još jednom pokazati zašto su predloženi, a zatim i nominirani od strane novinara iz 40 medija iz cijele Hrvatske. Kako je potekla ideja za nagradom i kako će izgledati sam hepening otkrio je direktor nagrade Krešimir Blažević

Publiku očekuje dobra zabava, odlični nastupi i glazbena iznenađenja, a za desetu kategoriju, Nagradu publike može se glasati do 30. siječnja za jednog od kandidata na platformi https://www.iskon.hr/Rock-Off i osvojiti odličnu glazbenu nagradu MARSHALL zvučnik ili slušalice. Prijenos dodjele nagrade moći će se pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima (Rock&Off HD kanal 521 / Rock&Off SD kanal 511), koji će s emitiranjem početi nekoliko dana ususret samoj dodjeli.

Kako je nastala ideja za nagradu, od koga je zapravo potekla ideja?

Rock&Off nagrada je proizašla je iz glazbenog festivala RockOff kroz koji se u četiri godine predstavilo 70 sastava raznih žanrovskih usmjerenja, i sada se odlučilo na jedan drugi način podržati i pratiti našu glazbenu scenu.

Svojedobno je postojala novinarska rock nagrada Crni mačak koju glazbenici i struca s nostalgijom spominju. Koliko će se ova nagrada razlikovati od te i drugih glazbenih nagrada?

Ova nagrada je drugačija od svih ostalih je isključivo novinarska nagrada, znači novinari predlažu izvođače, albume, pjesme, zatim ih nominiraju i u konačnici biraju pobjednika. Sličnost s Crnim mačkom je ta što i obadvije krasi glazbena žanrovska poveznica izvođača, a nadamo se da ćemo doživjeti slavu Crnog mačka, ali i poživjeti dulje od njega.

Dosta nominacija će se vjerojatno poklapati s nominacijama za Porin.

Nadamo se da će nominirani iz Rock&Off nagrade biti svojevrsni pokazatelji glasačkom tijelu Porina na što treba obratiti pažnju.

Koliko novinara čini glasačko tijelo?

73 novinara su ove godine bila u glasačkom tijelu.

Koje su ključne stvari koje bi našu glazbenu scenu mogle potaknuti na jači razvoj, gledano iz kuta organizatora i promotera glazbenih događanja?

Naša glazbena scena je jaka i dobra, naravno uvijek može bolje, a Rock&Off nagrada je dokaz, samo po nominacijama ako ćemo gledati, tome. Organizatori i promotori rade super posao s našim glazbenicima ako ćemo gledat po koncertima, a i medijskoj prisutnosti, i samo treba tako nastaviti. Bitno je da se s televizije, portala, radija dolazi što više dobre glazbe s naše scene, što će onda dati i poticaj glazbenicima za još boljim radom.

Kako će izgledati ovogodišnja dodjela, mogu li se saznati bar neki detalji?

Vjerujem da su Vojko V, Chui, Nipplepeople, Jonathan, Rezerve, Detour, The Strange, između ostalih nastupa dobar poziv za prisustvovanje najboljoj koncertnoj večeri u godini. A bit će i još koje live iznenađenje. Uz nagrade u devet kategorija ne zaboravimo da će i publika imati svoj dobitnika preko partera nagrade Iskona. Uglavnom očekuje nas dosta zanimljiva i sadržajna dodjela.

Kakvu viziju razvoja nagrade nosite za sljedećih nekoliko godina?

S obzirom da je nagrada novinarska, vjerujemo da će sami novinari svojim radom kroz godinu raditi na viziji i kvaliteti same nagrade, a samim time će nagrada u godinama što slijede biti onda bolja, kvalitetnija i bitnija.

Predstavljena nezavisna novinarska nagrada Rock&Off Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Demjan Rožman / Unison