GLAZBENI SPEKTAKL 31. SIJEČNJA

Uskoro prvog izdanje nezavisne glazbene nagrade Rock&Off: Najviše nominacija grupi Jonathan, Vojku V i Edi Maajki

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 10.01.2019 12:32
  • Objavljeno 10.01.2019 u 12:31
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL, Matej Grgić

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri nominacije u 9 kategorija za koje su glasali novinari

Rockerske snage brane Goran Bare & Majke i The Strange s dvije nominacije koliko imaju i pop bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople te multižanrovski Chui, saznali smo danas u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje su predstavljeni nominirani izvođači u 9 kategorija prvog izdanja nezavisne glazbene nagrade Rock&Off!

Nedavno pokrenuta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njene dionike, od onih koji scenu stvaraju do onih koji je prate i podržavaju.

Sale Dragaš, Davor Drezga, Krešimir Bodunović, Hrvoje Horvat, Krešimir Blazević

Sale Dragaš, Davor Drezga, Krešimir Bodunović, Hrvoje Horvat, Krešimir Blazević

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Čak 64 novinara i medijskih djelatnika iz 40 različitih vrsta medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu u dva kruga, odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj ove godine u sljedećim kategorijama: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama 'Rock&Off', 'Pop&Off', 'Rap&Off', 'Elektro&Off' te 'Jazz&Off', koji su albumom (LP/EP), pjesmom ili koncertnim nastupom značajno obilježili hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja (1. prosinac 2017. do 30. studeni 2018.).

'Novinari/glasači su glasali u dva kruga, s tim da su u prvom krugu sami davali prijedloge izvođača unutar zadanih devet kategorija, a u drugom krugu su birali među onima koji su imali najviše nominacija. Glasanje je završeno 31. prosinca, u trenutku kada je započela 2019. godina', objasnio je Aleksandar Dragaš, predsjednik Stručne komisije.

Za nagrade u kategorijama nominirani su:

Album godine

Edo Maajka - Put u plus

Goran Bare & Majke - Nuspojave

Jonathan - To Hold

The Strange - Echo Chamber

Vojko V - Vojko

Pjesma godine

Elemental - Nešto glasno

Jonathan - I Never Meant To Be There

Mangroove - Laka sam

Valentino Bošković i TBF - Adio, trafikonte!

Vojko V - Kako to

Veliki prasak

Kensington Lima

Ogenj

Rezerve

Koncertni izvođač godine

Chui

Edo Maajka

Jonathan

NipplePeople

Vojko V

Rock&Off

Goran Bare & Majke

Jonathan

The Strange

Pop&Off

Boris Štok

Detour

Mangroove

Rap&Off

Edo Maajka

Kandžija

Vojko V

Elektro&Off

ABOP

NipplePeople

SUN U

Jazz&Off

Chui

Matija Dedić

Mimika Orchestra

Nagrade publike

Chui

Edo Maajka

Elemental

Goran Bare & Majke

Jonathan

Kensington Lima

Mangroove

NipplePeople

Ogenj

Rezerve

The Strange

Valentino Bošković i TBF

Vojko V

'Prijedlozi i nominacije novinara pokazali su koliko raznovrsnu i kvalitetnu scenu imamo, i posebno nam je drago zbog toga jer smo time dobili potvrdu da je ovakav tip nagrade bio potreban. Osim toga na web stranicama Rock&Off-a naveli smo i sve bendove koji su imali po minimalno tri nominacije od strane žirija u kategoriji „Special Mention". Popis tih 140 bendova s linkovima na njihove društvene mreže, dovoljno govori koliko nam je scena raznovrsna i bogata, te kako naš novinarski žiri pažljivo prati sve zanimljivosti i novitete na sceni', naveo je Krešimir Blažević direktor nagrade. Popis bendova pogledajte ovdje: https://rockoff.hr/rezultati/special-mention

'Veliki broj novinara i medija koji se odazvao izboru osigurava to da smo dobili jedan realan i relevantan prikaz hrvatske glazbe. Osim što postoji široki generacijski raspon žirija, prisutni su svi značajni mediji, od tiskanih preko radija i televizije do internetskih portala i blogova koji prate glazbu te jednako važno, žiri okuplja novinare iz različitih krajeva Hrvatske što potvrđuje nacionalni značaj ove nagrade', rekao je Davor Drezga, glavni tajnik Unisona, jednog od koproducenta nagrade.

'Rock&Off nagrada kulminirat će u četvrtak, 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture s početkom u 20 sati. Bit će to jedna netipična dodjela i odmak od manifestacija na kakve smo dosad navikli. Voditeljica manifestacije je sjajna novinarka i voditeljica Martina Validžić, a publiku u maksimalno dva sata programa očekuje veliki broj koncertnih nastupa najboljih ovogodišnjih izvođača i bendova', zaključio je umjetnički direktor nagrade, Hrvoje Horvat.

Podsjetimo, koproducenti nagrade su Unison - Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture koja ove godine slavi 20 godina postojanja, uz organizatora Hrvatsko društvo skladatelja i sponzorstvo Iskona, s ciljem prepoznavanja i priznavanja vrijednosti i raznolikosti domaćeg 'rock&off' stvaralaštva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!