ZATRAŽIO JE POMOĆ

Kralj Charles bio je prisiljen na ovaj potez i zbog njega je morao pogaziti svoju riječ

13.04.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Činjenica da zbog zdravstvenih problema nije sposoban osobno odlaziti na događanja važna za monarhiju posebna je teško pala bolesnom kralju Charlesu III koji je morao pogaziti svoju riječ i iako je, svojom krunidbom, najavio smanjenje monarhije, odnosno njezinih radnih članova, sada je morao ipak zatražiti pomoć

Malo je reći da su Britanci ovih dana ostali u šoku kada su se na događaju od posebne važnosti za monarhiju umjesto kralja Charlesa III i kraljice Camille pojavili njegov najmlađi brat princ Edward sa suprugom, vojvotkinjom Sophie.

Upravo je od njih kralj Charles III zatražio pomoć da uskoče na njegovo mjesto u povijesnom trenutku. 8. travnja vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha odradili su svoju prvu veliku kraljevsku dužnost i to u kraljevo ime na važnoj ceremoniji kojom se obilježila 120. godišnjica sporazuma između zemalja ujedinjenih protiv njemačkih ambicija u desetljeću prije Prvog svjetskog rata.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Odluka da da svoje puno povjerenje bratu i šogorici, da budu domaćini tako značajnom događaju za monarhiju, jasan je znak da kralj Charles III mora pogaziti svoju riječ i donijeti promjene u ulogama kraljevske obitelji.

Iako je svojim postupcima dao jasno do znanja kako će za njegove vladavine monarhija biti znatno smanjena, o zdravstvenim problemima nije mogao ni sanjati, stoga je ovo zasigurno bio težak udarac i za njega.

  • +3
Sophie, vojvotkinja od Edinburgha Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ono što je najzanimljvije je da nitko nije niti pomislio da će se upravo Edward i Sophie pojaviti na ovom događanju. Pretpostavljalo se da će to 'odraditi' ili kraljica Camilla, koja već duže vrijeme solo odrađuje sve zadatke, ili pak princeze Beatrice ili Eugenie. Nitko nije mislio da će ovaj kraljevski par biti onaj 'odabrani', no svoj su zadatak odradili kako se i očekivalo - besprijekorno.

samo najuži krug

Evo tko je sve bio s kraljem Charlesom na misi: Jedno lice sve je iznenadilo

Pogledaj galeriju