zna se i gdje slave

Najtužnija godišnjica braka ikad: Kralj Charles i Camilla nikad nisu bili u težoj situaciji

09.04.2024 u 12:34

Bionic
Reading

Britanski kralj i kraljica slave 19. godišnjicu braka u miru i tišini omiljenog Sandringhama, no sve ostaje u sjeni neizvjesne borbe s rakom

Kralj Charles i kraljica Camilla izrekli su sudbonosno 'da' prije točno 19 godina, a iako su njihovu vezu od samih početaka pratile kontroverze i borba s negativnom percepcijom javnosti, upravo sada prolaze kroz svoje najteže trenutke.

Kada su napokon iza sebe uspjeli ostaviti sporan ulazak u vezu u trenucima kada su oboje bili u braku - Camilla s Andrewom Parkerom Bowlesom, Charles s Dianom - vjerojatno su pomislili da je najgore iza njih.

No, baš kada je Charles počeo uživati u ljubavi nacije i vladanju Ujedinjenim Kraljevstvom, a Camilla u sve većim simpatijama javnosti, obitelj su zadesile teške bolesti.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Zastrašujuća dijagnoza raka snašla je Charlesa nakon rutinske operacije prostate, a samo par tjedana kasnije saznalo se da i Kate Middleton bije istu bitku. Uslijed svega, Camilla je postala prvo lice nacije. I u toj ulozi - zablistala.

Njen suzdržan osmijeh podjednako ulijeva nadu u pozitivan ishod zdravstvene borbu u kojoj se nalaze dva ključna člana kraljevske, koliko i pokazuje njenu hrabrost, staloženost i spremnost da se nosi sa svim izazovima i dužnostima koje vjerojatno nikad nije niti sanjala da će pasti na njena leđa.

  • +4
Kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Pete Cziborra / PA Images / Profimedia, Jules Annan / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Osim što godišnjicu braka dočekuje uz brojne javne obaveze koje je preuzela od kralja, Camilla će ovu obljetnicu zasigurno dočekati s velikom zebnjom i strahom od neizvjesne budućnosti oporavka voljenog supruga.

S druge strane, kralj Charles maksimalno se trudi sve joj olakšati, samostalnim obavljanjem svih administrativnih dužnosti te inzistiranjem na što češćem zajedničkom boravku u obiteljskoj rezidenciji u Sandringhamu. Par će upravo ondje, u miru i tišini, daleko od očiju javnosti, proslaviti obljetnicu zavjeta svoje ljubavi.

No, iako će slavlje proteći u sjeni bolesti, nema sumnje da će ove zajedničke trenutke iskoristiti za uživanje u zajedničkom projektu. Naime, par se planira preseliti iz Clarence Housea u Buckinghamsku palaču kako bi izbjegli stalna putovanja u kraljev ured i time maksimalno olakšali svakodnevicu.

  • +6
Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dobro informirani izvori govore da trenutno rade na obnovi jednog od krila palače, koje će uskoro biti otvoreno za javnost, a do 2027. trebao bi se preurediti i dio koji će im omogućiti trajno preseljenje.

Do tad, preostaje im odmaranje, opuštanje i što češće uživanje u zajedničkom društvu u omiljenom Sandringhamu te slavlje ljubavi i složnog braka koji traje već 19 godina.

Kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia