već zapošljavaju nove radnike

Drastičan potez: Kralj Charles i kraljica Camilla napustit će svoj dom

09.04.2024 u 21:02

Bionic
Reading

Britanski kraljevski par priprema se za odlazak iz Clarence Housea te već traži nove članove osoblja koji će sudjelovati u selidbi

Loše zdravstveno stanje zbog liječenja od raka primoralo je kralja Charlesa da ubrza radove u Buckinghamskoj palači kako bi se sa suprugom Camillom mogao useliti ondje u najkraćem roku.

Još 2023. godine izvori bliski kraljevskoj obitelji objavili su da će se kralj Charles i kraljica Camilla preseliti u palaču u samom centru Londona, a ubrzanjem radova sve je očiglednije da će se to odvijati prema planu i biti dovršeno do 2027. godine.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Cilj je olakšati mu svakodnevne poslove da više ne bi morao putovati iz Clarence Housea, sadašnjeg doma, te puno brže obavljati sve obaveze.

Par se planira preseliti u sjeverno krilo palače, a koje prolazi kroz desetogodišnji projekt renovacije, što je započela kraljica Elizabeta II. Trenutno se uređuju privatni apartmani.

Traje potraga za novim članovima osoblja

S obzirom na to da je riječ o kompleksnom procesu preseljenja, kralj je ovih dana u potrazi za novim članovima osoblja koji će odigrati ključnu ulogu u tome. Njegov ured objavio je oglas u kojem se traže osobe zadužene za 'održavanje, čišćenje i brigu o širokom rasponu interijera i predmeta, osiguravajući da budu predstavljeni u najboljem izdanju'.

  • +6
Kralj Charles III Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U oglasu je također navedeno da će zaposlenici morati putovati u druge kraljevske rezidencije tijekom cijele godine, u trajanju do tri mjeseca.

'Prethodno iskustvo u domaćinstvu ili ugostiteljstvu nije nužno, ali je prednost. Više nas zanima vaš proaktivan pristup i sposobnost da se uhvatite u koštac s novim izazovima', stoji u opisu oglasa, a on će zasigurno izazvati ogroman interes i broj prijava.

Kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Pool / Zuma Press / Profimedia

Jedina nepoznanica ostaje hoće li kralj Charles zadržati Clarence House kao sekundarni dom nakon što se preseli u raskošnu Buckinghamsku palaču sa 775 soba, no sasvim je sigurno da će mu omiljena destinacija ostati voljeno imanje u Sandringhamu, na kojem trenutno provodi najviše vremena.