multitalentirani splićanin

Košarkaš Roko Leni Ukić u bogatoj karijeri nastupao je za velike europske klubove, igrao u NBA ligi, a sada okreće novu životnu stranicu

03.07.2022 u 21:08

Bionic
Reading

Ljubitelji nešto žešćeg rocka, željni nekih novih nota, rifova, zvuka i bendova doći će na svoje. Osvježenje stiže na domaćoj sceni i to zahvaljujući splitskom alternativnom-rock bendu Stereotrip u kojem bubnjeve svira proslavljeni košarkaš, inače sin čuvenog bubnjara Daleke obale, Zorana koji mu je prenio talent i strast prema sviranju

Roko Leni Ukić nastupao je za velike europske klubove kao što su Baskonia, Barcelona, Fenerbahče, Panathinaikos, a igrao je i u NBA ligi za Toronto Raptorse i Milwaukee Buckse. Nakon 16 godina 2021. godine vratio se u KK Split (u kojem je igrao od 2000. do 2005. godine). Mnogima je poznato da je veliki zaljubljenik u glazbu te da osim lopte vrhunski barata i bubnjevima (koje je naučio svirati prije igranja košarke).

Kako je za Tportal najavio prije nekoliko mjeseci nakon 22 godine profesionalnog bavljenja sportom vrijeme je za novi početak, da se ozbiljnije posveti glazbi. Najprije je došlo na red predstavljanje prvog singla 'Suze, krv i znoj' njegovog benda Stereotrip.

'Postojimo dvije godine ali smo se odlučili sad izaći van i službeno objaviti da postojimo i ozbiljnije se počinjemo baviti time. Možda bismo to napravili ranije, ali se nije moglo svirati, a kako mi ipak sviramo rock glazbu koja se najbolje koncertno može promovirati, a kako je moja sezona gotova i pitanje je hoće li početi iduća, super je stvar da sad imamo vremena ni prostora za svirati', rekao nam je Roko Leni Ukić koji je oformio bend s vokalom i bas gitaristom Markom Petrovićem (ostali članovi, gitarist Ante Madunić i klavijaturist Antonio Vuletić – klavijature, su se pridružili nešto kasnije).

Izvor: Društvene mreže

Kad je riječ o njegovim glazbenim uzorima otkrio nam je da je krenuo od bazičnih rock institucija Led Zeppelina, Jimi Hendrixa, a da se kasnije 'navukao' na rock 90-tih, od grungea, preko Red Hot Chili Peppersa, Pearl Jama prema žešćem rock zvuku. Čvrsti zvuk, pjevni refreni i odlični tekstovi naći će se na njihovom albumu prvijencu.

'U studiju smo snimili materijal, 11 pjesama koji će izaći na albumu ove jeseni. Pokušali na raditi na profesionalnoj razini. Svjesni smo da se bavimo glazbom koja nažalost više nije mainstream kod nas tako da ćemo se dobro morati potruditi jer danas nije kao što je bilo prije 20-30 godina', iskren je Roko koji ima podršku cijele obitelji - supruge Tamare s kojom je u braku 17 godina, djece i oca Zorana koji također niže uspješne koncerte s Dalekom obalom s novim pjevačem Jakšom Kriletićem.

  • +3
Roko Leni Ukić Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Roka i njegov bend može se čuti 23. srpnja kada nastupaju na Pariz Music Festivalu na Hvaru, 29. srpnja u Mariner's Pubu u Pločama, 6. kolovoza na Opuzenskom ljetu te 20. kolovoza u Pučišćima na Braču.