JOŠ SKUPLJA DOJMOVE

Konstrakta sasvim iskreno nakon finala: 'Pjesma je bila malo rizična za Eurosong'

15.05.2022 u 11:27

Bionic
Reading

U velikoj završnici Eurosonga u talijanskom Torinu, srpska predstavnica Konstrakta zauzela je visoko peto mjesto, što smatra vrlo pristojnim rezultatom za Srbiju

‘Mislim da smo prošli odlično, obzirom da je pjesma bila malo rizična za Eurosong. Vrlo pristojan rezultat za Srbiju’, izjavila je Konstrakta otkrivši kako je, usprkos porazu, sa svojim timom osvojila nagradu za najbolji umjetnički nastup.

  • +14
Konstrakta Izvor: Profimedia / Autor: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zahvaljujući glasovima žirija Konstrakta se u velikom finalu smjestila na 11. mjestu s osvojenih 87 bodova, no glasovi publike (225 bodova) prevagnuli su pa je svoju Eurosong avanturu završila na visokom petom mjestu.

Za srpski Blic Konstrakta je izjavila kako je, nakon glasova žirija, pomislila da pjesma ‘In Corpore Sano’ ne prolazi.

Konstrakta - In Corpore Sano Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

‘Bilo je uzbudljivo, to sa žirijem je bilo tanko, mislila sam da pjesma ne prolazi ovdje. Draži su mi glasovi publike’, izjavila je.

Konstraktin dolazak na peto mjesto izbora za pjesmu Eurovizije ujedno je najbolji plasman Srbije od 2012. godine kada je glazbenik Željko Joksimović s pjesmom ‘Nije ljubav stvar’ stigao do trećeg mjesta.

Od žirija iz Hrvatske i Crne Gore, Konstrakta je dobila 12 bodova, deset od žirija iz Sjeverne Makedonije, osam iz Australije, a sedam iz Finske.

  • +24
Finale Eurosonga 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Rolf Klatt / Shutterstock Editorial / Profimedia