LUKSUZ U MIAMIJU

Koje tajne krije vila slavnog Versacea: Tajni prolazi i bazen od zlata mamac su za bogate i slavne

18.04.2018 u 06:55

Bionic
Reading

Kada je legendarni modni dizajner Gianni Versace 1992. godine u Miami Beachu kupio luksuznu vilu u mediteranskom stilu, čuveni Ocean Drive bio je prepun malih hotela, agencija za manekenke i staračkih domova. Sve do tragične smrti 1997. godine, kada je ubijen na pragu svog veličanstvenog doma, slavni Versace je u njegovu restauraciju uložio 33 milijuna dolara

Dvadeset godina od njegove smrti Casa Casuarina postala je butik-hotel i omiljena destinacija mnogih celebrityja, ali i običnih smrtnika koji žele vidjeti i ono unutar zidina luksuznog zdanja.

  • +10
Kuća Giannija Versacea - Casa Casuarina Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Casa Casuarina sada se može rezervirati i preko stranice booking.com, a noćenje, ovisno o vremenskom periodu, košta oko sedam tisuća kuna, no za one dubljeg džepa to i nije puno, osobito što svojim gostima, osim uživanja u bazenu obloženim zlatom, koji je dizajnirao sam Versace, pruža opuštanje dubinskom masažom, aromatskom saunom i ostalim uslugama spa centra.

Luksuzna vila postala je još traženiji objekt nakon što je u dokumentarnoj seriji Ryana Murphyja, 'American Crime Story', obrađeno ubojstvo samog Versacea, u epizodi 'The Assassination of Gianni Versace', te su se doznali i neki zanimljivi detalji o samoj Casi Casuarini.

1. Bazen od zlata

Najupečatljiviji dio vile zasigurno je bazen dužine 16,5 metara, izrađen od milijun pločica dovezenih iz Italije, od kojih je nekoliko tisuća njih napravljeno od 24-karatnog zlata.

2. Vremenska kapsula

Vjeruje se kako je prvi vlasnik vile Alden Freeman, kada ju je gradio 1930. godine, u njoj sakrio i vremensku kapsulu. Ipak, ona nije otkrivena, čak niti tijekom velike renovacije koju je 60 godina kasnije napravio Gianni Versace. Stoga se pretpostavlja kako je postavljena u kamen temeljac jer jedino on nije diran tijekom renovacije.

3. Tajni prolazi

Vila ima nekoliko tajnih prolaza, koje su koristili Gianni Versace i njegovi gosti. Onaj najpoznatiji povezuje garderobu s jednom od knjižnica. Danas je većina od njih zatvorena, a knjižnica je postala G Lounge, odnosno prostor za uživanje i odmaranje.

4. Poznati gosti koji su noćili u vili

Madonna, Elton John i princeza Diana samo su neki od slavnih gostiju koje je u svojoj vili dočekivao Gianni Versace i ugošćavao ih. Osim njih, Versace je rado pozivao svoje kolege, osobito dizajnericu Diane von Furstenberg i dizajnera Halstona.

5. Slavna klijentela

Danas je vila pretvorena u luksuzni butik-hotel, a slavne osobe rado odsjedaju upravo u njoj kada dođu u Miami. Kim i Kourtney Kardashian, Justin Bieber, Sylvester Stalone i Lionel Richie, samo su neki od obožavatelja tog mjesta.

6. Tulumi koji traju danima

Jedan od klijenata s VIP liste, kojeg voditelji hotela ne žele imenovati zbog njihovog strogog kodeksa o privatnosti, iznajmio je vilu na duži period, a znao je nakon cjelonoćnog provoda po klubovima s cijelom svitom vratiti se i nastaviti sa zabavom do drugog dana popodne.

7. Turisti ne prestaju dolaziti

Ispred vrata vile stotine turista na dnevnoj bazi ostavljaju cvijeće kojim odaju počast dizajneru, a potom se i fotografiraju na stepenicama na kojima je preminuo. Njegova vila je treća po redu najfotografiranija kuća u Americi, nakon Gracelanda Elvisa Presleyja i Bijele kuće.

8. Lovci na duhove

I dok se većina turista fotografira pred vilom, nekolicina od njih pokušava ući kako bi 'tražili duhove'. 'Imali smo nekoliko ljudi tijekom godina koji su dolazili kako bi se 'spojili' s njegovom dušom', kažu upravitelji vile.

9. Hotelski umjetnik

Za snimanje 'The Assassination of Gianni Versace' napravljene su kopije posteljine i jastuka, kako se originali ne bi uništili, a umjetnost na zidu godinama održava anonimni umjetnik koji pažljivo restaurira mnoge murale unutar vile.

10. Povezanost s Kristoforom Kolumbom

Ova vila isprva je napravljena po uzoru na sličnu u Dominikanskoj Republici, u vlasništvu najstarijeg sina Kristofora Kolumba, Diega. Upravo je kamen temeljac, u kojem se navodno nalazi i vremenska kapsula, prebačen otamo u Casu Casuarinu.