NIJE TAKO TREBALO BITI

Kobna odluka koja ga je stajala života: Istraga bacila novo svjetlo na tragičnu pogibiju Kobea Bryanta

18.06.2020 u 19:58

Bionic
Reading

Kada je odlučio pomaknuti let 45 minuta ranije, Kobe Bryant nije bio ni svjestan da je donio odluku koja će stajati života njega, ali i osmero ostalih, među kojima je bila i njegova 13-godišnja kći Gianna, koji su se našli na kobnom letu helikopterom

Samo nekoliko sati prije polaska, Kobe Bryant donio je kobnu odluku i tražio da se let helikopterom pomakne 45 minuta ranije. Pokazala je to istraga stravične helikopterske nesreće u kojoj je život izgubilo devet putnika, među kojima se našla i NBA legenda, kao i njegova 13-godišnja mezimica Gianna, poznatija po nadimku Gigi.

Kobe Bryant zatražio je od svoje osobne asistentice da pomakne let sa 9:45 na 9 sati i to noć prije negoli je 26. siječnja devetero putnika doslovce odletjelo u smrt. Razlog pomicanja termina bio je raniji dolazak na košarkašku utakmicu na koju su i krenuli.

Federalna istraga otkrila je kako je pilot, koji je upravljao helikopterom Sikorsky S-76B na kobnom letu, bio dezorijentiran zbog guste magle, koja se u tim trenucima dizala, a na kraju i raščistila. Bryantova osobna asistentica Cate Brady, koja je za obitelj Bryant radila od svibnja 2019. godine, otkrila je istražiteljima:

'Promijenila sam vrijeme leta noć ranije, negdje oko 18 ili 19 sati, zato što je Bryant odlučio da želi gledati utakmicu prije njegove. Let je trebao zapravo biti u 9:45, no noć prije promijenili smo ga na 9 sati.'

U papirima jasno piše kako je kompanija, u čijem je vlasništvu bio i helikopter i za koju je radio pilot, već odbijala slavne osobe u smislu da ih 'odbace' na traženu lokaciju, ukoliko je vrijeme bilo loše, stoga nikome nije jasno zašto je u ovom slučaju, iako je magla bila toliko gusta da su svi ostali letovi bili otkazani, Ara Zobayan odlučio ipak poletjeti.