PRVI AMERIČKI LIVE KONCERT OD OŽUJKA

Keith Urban testirao koncept drive-in koncerta: 'Bilo je jako zabavno'

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 16.05.2020 17:58
  • Objavljeno 16.05.2020 u 17:58
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Country zvijezda Keith Urban održao je iznenadni koncert uživo u drive-in kinu kod Nashvillea, čime je pokazao kako bi glazbena događanja mogla izgledati za vrijeme pandemije koronavirusa

Urban, koji je bio na pozornici samo s još jednim glazbenikom, nastupio je u drive-in kinu Stardust blizu Nashvillea u četvrtak za oko 200 lokalnih zdravstvenih radnika koji su koncert pratili iz svojih automobila.

Bio je to prvi live koncert u SAD-u od ožujka kad su otkazane stotine koncerata, festivala i turneja.

'Bilo je jako zabavno', rekao je u petak Urban za emisiju 'Today'. 'Nismo znali što očekivati. U određenoj mjeri to je bio, iz pozicije izvođača, koncert potvrde ovog koncepta, ali i način za saznati što funkcionira, a što ne', dodao je Urban, koji je dobio nagradu za izvođača godine Akademije country glazbe 2019.

Urbanov je koncert trajao oko sat vremena, a slušala ga je publika iz oko 125 automobiila, što je otprilike pola kapaciteta drive-in kina, rekli su organizatori.

Spomenimo da su prvi pandemijski drive-in koncert organizirali Danci 24. travnja u gradu Aarhusu, a nastup lokalnog glazbenika Madsa Langera pratilo je oko 1800 posjetitelja raspoređenih u 500 automobila.

  • +2

Koncert u Danskoj

Izvor: EPA / Autor: Mikkel Berg Pedersen