KORONA ROCK

Možete li se zamisliti na ovakvom događaju? U Danskoj održan prvi drive-in koncert, sličnu šemu planiraju i za utakmice

26.04.2020 u 13:40

Bionic
Reading

U petak je uspješno održan prvi koncert na otovorenom u danskom gradu Aarhusu, na kojemu posjetitelji nastup glazbenika Madsa Langera pratili iz svojih automobila

U vremenima koja slijede ovo bi mogao biti model sigurnog okupljanja na velikim događanjima, a najvažniji detalj u autima mogao bi biti ozvučenje.

Naime, oko 1800 sudionika koncerta, raspoređenih u 500 automobila, izvedbu danskog pjevača i tekstopisca pratili su putem radio prijemnika, na posebnoj frekvenciji na kojoj se zvuk s pozornice emitirao.

Rasprodani koncert prvi je u nizu nakon popuštanja mjera borbe protiv pandemije koronavirusa, zbog kojih su u ožujku odgođena ili otkazana sva kulturna i zabavna događanja.

Pozornica smještena u parku Tangkrogen, koji se nalazi u blizini plaže u danskom gradu Aarhusu, osim koncerata uživo poslužit će i kao drive-in kino.

  • +2
Koncert u Danskoj Izvor: EPA / Autor: Mikkel Berg Pedersen

Danci sličnim modelom planiraju vratiti i nogometnu publiku. Obzirom na najave da će se povratkom nogometa utakmice igrati pred praznim stadionima, šefovi prvaka danske nogometne lige Midtjylland FC planiraju osigurati mjesta za oko 2000 automobila oko svoga stadionima.

Slika bbi se prenosila na dva ogromna zaslona, a zvuk putem posebne radiofrekvencije na radioprijemnike u automobilima.