nakon nekoliko dana

Kate Middleton stiže na finale Wimbledona ovaj vikend, a svi se pitaju kako joj je samoizolacija tako brzo završila

09.07.2021 u 20:39

Bionic
Reading

Kate Middleton nedavno je završila u samoizolaciji. Sada se pak pojavila vijest kako će vojvotkinja ipak prisustvovati ženskom i muškom finalu Wimbledona koje se održava ovog vikenda jer joj je samoizolacija završila, a mnogi se pitaju kako je moguće da Kate izađe iz karantene nakon svega tjedan dana

Kate Middleton prisustvovat će ženskom i muškom finalu Wimbledona ovog vikenda nakon što je izašla iz samoizolacije, piše Daily Mail. Vojvotkinja od Cambridgea upozorena je prošlog petka, dan koji je provela na Wimbledonu, kako je bila u bliskom kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus. Kate će ipak u subotu prisustvovati ženskom finalu, a doći će u pratnji princa Williama. Na muško finale, koje se održava u nedjelju, Kate će doći sama jer će William pratiti nogometnu utakmicu na Wembleyu.

Ova vijest mnoge je zbunila obzirom na činjenicu da je Kate završila u samoizolaciji 2. srpnja nakon što je tog popodneva upozorena da je bila u kontaktu s osobom koja je kasnije na testu bila pozitivna na koronavirus. Prema trenutnim smjernicama koje su na snazi u Velikoj Britaniji, vojvotkinja bi trebala biti u karanteni 10 dana nakon kontakta što sugerira da je kontakt sa zaraženom osobom u tom slučaju imala prošlog utorka, ako joj karantena završava danas, ili prošle srijede ako završava u subotu.

Kate je prisustvovala utakmici između Njemačke i Engleske na Wembleyu prošlog utorka, a s njom su bili princi William i sin George. Međutim, činjenica da ni William ni George nisu u izolaciji upućuje na to da je Kate bila u kontaktu s nekom drugom osobom, premda nije imala drugih kraljevskih dužnosti osim posjete Wembleyu i Wimbledonu.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kensingtonska palača rekla je da će Kateino razdoblje samoizolacije završiti do subote, no nisu naveli točan dan završetka karantene. Nagađa se kako je Kate na kontakt s pozitivnom osobom upozorena privatno jer je viđena kako teniski meč na kojem je sudjelovao njezin prijatelj Andy Murray napušta znatno ranije no inače. U petak je Kate viđena s vrlo ozbiljnim izrazom lica kako je odvoze s Wimbledona prema Kensingtonskoj palači gdje je kasnije boravila, a tu lokaciju nije smjela napuštati čak ni zbog hrane i lijekova. Nisu joj bile dopuštene posjete u domu, uključujući obitelj i prijatelje, te joj e čak rečeno da što više izbjegava kontakt s bilo kim s kim živi.

  • +3
Kate Middleton, princ William i princ George Izvor: Profimedia / Autor: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Izvori bliski kraljevskoj obitelji su naglasili kako se Kate pridržavala pravila na Wimbledonu, koja od posjetitelja zahtijevaju da nose masku dok se kreću terenom, ali ne i dok sjede na tribinama. Također navode kako je Kate primila i drugu dozu cjepiva, iako je prošlo tek nešto više od pet tjedana otkako je cijepljenja prvom dozom u Muzeju znanosti u Londonu. Do jučer su smjernice predviđale razmak od 11 do 12 tjedana između uboda mlađih od 40 godina koji nisu klasificirani kao ranjivi, iako je u nekim slučajevima dopušteno kraće čekanje.