KRALJEVSKE NEVJESTE

Hoće li šogorice zakopati ratne sjekire? Kate Middleton pružila maslinovu grančicu Meghan Markle, u nadi da će barem malo otopiti zahlađene odnose

03.07.2021 u 11:14

Bionic
Reading

Kate Middleton i Meghan Markle nisu nikad bile prijateljice, no u početku su se barem trudile održati privid prijateljskih odnosa. Svađom između njihovih supruga, braće Williama i Harryja, nastao je raskol u obitelji, a ulogu mirotvorca preuzela je sad na sebe Kate Middleton koja pokušava malim gestama 'omekšati' šogoricu

Šogorice koje se ne podnose nalazimo u mnogim obiteljima, a iznimka nije ni najpoznatija kraljevska obitelj na svijetu. Ulazak Amerikanke Meghan Markle u obitelj Windsor-Mountbatten napravio je tektonske poremećaje, slične onima kojima je napravila njezina sunarodnjakinja, dvaput razvedena Wallis Simpson zbog koje je abdicirao stric kraljice Elizabete II, kralj Edward VIII. Iako su Meghan Markle i princ Harry napustili britanski otok i trajno se preselili u Kaliforniju, tenzije u obitelji nisu se nimalo smirile, pogotovo nakon njihovih eksplozivnih intervjua, a da stvari ne idu na bolje dokaz je i to što je odmah nakon otkrivanja kipa princeze Diane, princ Harry napustio Veliku Britaniju i uputio se u SAD.

Procurilo je da zavađena braća nisu ni razgovarala nasamo i barem pokušala pronaći dijalog jer princ William opravdano strahuje da će sve što si kažu u povjerenju za koji dan procuriti u javnost preko američkih medija, kao što je to do sada bio slučaj.

No, s druge strane na pomirbi, čini se, svesrdno radi Kate Middleton, koja je navodno pružila maslinovu grančicu svojoj šogorici u nadi da će se barem malo odobrovoljiti i prestati s napadima na obitelj. Još od rođenja malene Lilibet Diane Kate Middleton pokušava ojačati obiteljske veze s 'američkim dijelom obitelji, piše Us Weekly pozivajući se na dobro upućene izvore: 'Kate kontaktira Meghan otkako se Lilibet rodila, šalje poruke i darove i pokušava uspostaviti vezu. Osim toga 'Tvrtka' (kako nazivaju kraljevsku obitelj) je naložila zaposlenicima da se više obraćaju Harryju i Meghan kako bi ih malo omekšali'.

  • +25
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Odnosi između šogorica zategnuti su još od zaruka, a Meghan je još u razgovoru s Oprah Winfrey rekla da su za to dijelom krivi i britanski mediji. 'Ako me volite, ne morate nju mrziti. A ako nju volite, ne morate mene mrziti', rekla je tada požalivši se i kako je narativ o tome kako je rasplakala Kate prije vjenčanja 2018. promijenjen te da je zapravo bilo obrnuto.

'Nekoliko dana prije vjenčanja bila je uznemirena zbog haljina za curice koje su nosile cvijeće i to me rasplakalo. Stvarno je povrijedilo moje osjećaje. Bio je to zaista naporan tjedan vjenčanja. I bila je uznemirena zbog nečega, ali preuzela je odgovornost za to i ispričala se. I donijela mi je cvijeće i poruku s isprikom.'

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

No prema drugom izvoru, nedostatak povezanosti između njih dvije zapravo ima manje veze s takvim vrstama nesporazuma, a puno više sa svađom njihovih supruga. 'Njih dvije nikad nisu bile jako bliske, ali razlog zbog kojeg ne govore je razdor između princa Harryja i princa Williama. Harry i William komunicirali su rijetko tijekom posljednjih godinu dana, s tim da nijedna njihova komunikacija nije bila prijateljska i to već neko vrijeme. Postoji stvarno neprijateljstvo koje braća imaju jedno prema drugome, a to se prelilo na odnos Meghan i Kate, što dodatno pogoršava odnose u obitelji', tvrde izvori.

No, dolaskom malene Lilibet postoji nada da bi se i to moglo promijeniti, a tijekom susreta s američkom prvom damom Jill Biden, Kate je govoreći o tek rođenoj nećakinji rekla: 'Još je nismo upoznale. Nadam se da će to biti uskoro'.