OBILO JOJ SE O GLAVU

Kako je fotografija Kate Middleton postala prava noćna mora kraljevske obitelji

12.03.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Ni tijekom oporavka od operacije Kate Middleton nema privatnosti ni prijeko potrebnog vremena za odmor. Javnost je u čudu i brizi jer dugo nije viđena, a fotografija koja je trebala sve uvjeriti da je princeza dobro stvorila je više štete nego koristi

Rijetko kada neka obiteljska fotografija prouzroči takve reakcije kao što je to slučaj s nedavno objavljenim portretom Kate Middleton s djecom. Fotografija objavljena za Majčin dan ubrzo je uklonjena zbog raznih korekcija na njoj, no voljena vojvotkinja nije uspjela smiriti javnost koja ne prestaje nagađati što se zapravo događa s njom.

'Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentiram obradom fotografija. Želim se ispričati zbog bilo kakve zabune koju je izazvala obiteljska fotografija koju smo jučer podijelili. Nadam se da su svi koji slave proveli lijep i sretan Majčin dan. C', napisala je Kate Middleton na službenom profilu na društvenoj mreži X (nekadašnji Twitter).

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Iako je javnosti ponudila ispriku i objašnjenje za brojne nelogičnosti na fotografiji, teoretičari zavjere nisu se utišali. Štoviše...

Zanimljivo je da je fotografija za Majčin dan zapravo trebala pokazati da je s Kate sve u redu te da se oporavlja od zahvata, no izazvala je val reakcija, a neki su primijetili i da ona više ne nosi zaručnički ni vjenčani prsten. Navodno eksperimentiranje uređivanjem fotografije rezultiralo je još jednom eksplozijom teorija zavjere, čemu je svakako pridonijela i izjava Kensingtonske palače da neće ponovno izdati neobrađenu fotografiju Kate i njezine djece.

Potvrđeno je da je fotografija dvaput spremljena u Photoshopu, jednom u petak navečer i ponovno u subotu ujutro, a sve kako bi u nedjelju poslužila kao čestitka za Majčin dan, ali i kao potvrda da je s Kate sve u najboljem redu.

Koliko su uspješni u pokušaju smirivanja situacije, pokazuje rastuće mišljenje da je fotografija nastala pomoću umjetne inteligencije te da je riječ o puno uspješnijem uređivanju nego što se zapravo čini.

NA WIMBLEDONU

Trendi uzorak sjajno joj pristaje: Kate Middleton očarala je u divnoj haljini s točkicama njezine omiljene dizajnerice

Pogledaj galeriju