ima ih još

Povučena fotografija nije prva za koju je Kate Middleton optužena za izmjene

11.03.2024 u 23:37

Bionic
Reading

Službena fotografija Kate Middleton za Majčin dan izazvala je popriličan skandal. No, čini se da princezi od Walesa igranje u Photoshopu nije strano obzirom da je ovo već druga je fotografija koja je potaknula nagađanja o uređivanju i dotjerivanju fotki u posljednjih nekoliko mjeseci

Princeza od Walesa podijelila je ispriku na društvenim mrežama u ponedjeljak zbog 'bilo kakve zabune' nastale nakon objave obiteljske fotografije povodom Majčino dana. Tu istu fotku povuklo je više svjetskih foto agencija povuklo sliku zbog sumnji na manipulaciju.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

No, prva nagađanja o uređivanju obiteljskih fotografija pojavila su se nakon što su princeza Kate i princ William podijelili božićnu čestitku sa svojom djecom, prinčevima Georgeom i Louisom i princezom Charlotte, a korisnici društvenih mreža primijetili su neke neobičnosti.

Princ i princeza od Walesa odabrali su fotografa Josha Skinnera za crno-bijeli portret, koji je ujedno označio i povratak obitelji u studijski stil fotkanja prvi put od 2017. Naime, princ William i princeza Kate prethodno su objavili šarene slike snimljene vani i to otkako je na svijet stigao i princ Louis koji se kao beba prvi put pojavio na obiteljskom portretu 2017. godine. Ipak, u prosincu 2023. obiteljski portret na kojem Kate i William poziraju s djecom odjeveni u bijele košulje i tamne hlače nije spriječila obožavatelje da uoče neke nelogičnosti.

Gdje je Williamovo bedro? Gdje je Kateino drugo stopalo?" pitao se jedan korisnik na X-u, pokazujući na način na koji su stajali princ i princeza od Walesa. Drugi su rekli da je izgledalo kao da princ Louis ima šest prstiju, dok su drugi tvrdili da je ruka malog princa jednostavno savijene tijekom obrade u Photoshopu.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nagađanja i spekulacije su dolazila i nestajala, a princ William i princeza Kate čak su objavili i drugu, fotografiju sa svog božićnog fotkanja sa Shinnerom. Fotografija prikazuje princa Louisa, princezu Charlotte i princa Georgea kako sjede i smiješe se na klupi, dok je Charlotte grli svoju braću.

'Svima želimo sretan Božić, od naše vašoj obitelji!' Ispod fotografije na društvenim mrežama napisali su princ William i princeza Kate. Par je poruku potpisao kao 'W & C', stavivši inicijale svojih imena, signalizirajući da je poruka došla od njih osobno.

Dok su princ i princeza od Walesa birali profesionalne fotografe za svoje božićne čestitke, princeza Kate je poznata po tome da slijedi svoju strast prema fotografiji stojeći iza fotoaparata za rođendane svoje djece i važne trenutke poput polaska u školu. Princeza od Walesa, koja je sebe opisala kao 'entuzijastičnu amatersku fotografkinju' i pokroviteljica je Kraljevskog fotografskog društva, nedavno je snimila službeni portret objavljen za osmi rođendan princeze Charlotte u svibnju 2023.

Princeza Kate, međutim, nije snimila službene fotografije objavljene za 5. rođendan princa Louisa prošlog travnja ili ključni 10. rođendan princa Georgea prošlog srpnja. Louisove najnovije rođendanske fotografije napravila je fotografkinja Millie Pilkington, kojoj su se princ William i princeza Kate ponovno obratili za Georgeove rođendanske fotografije.

U ponedjeljak se princeza od Walesa ispričala zbog fotografije objavljene za Majčin dan. Fotografija je pripisana princu Williamu, a snimljena je prošli tjedan u Windsoru, gdje živi obitelj Wales. Fotografija prikazuje princa Louisa, princa Georgea i princezu Charlotte kraj svoje majke koja je sjedila na stolcu. Princeza od Walesa grlila je Louisa i Charlotte, dok se George nagnuo odozgo kako bi je zagrlio.

Ta fotografija bila je značajna kao prva objavljena fotografije princeza Kate nakon njezine operacije abdomena 16. siječnja, ali problemi su izbili nakon što su cijenjene fotoagencije povukle sliku.

Odgovarajući na optužbe, princeza Kate je rekla: 'Kao i mnogi amaterski fotografi, povremeno eksperimentiram s montažom. Željela sam se ispričati zbog bilo kakve zabune koju je izazvala obiteljska fotografija koju smo jučer podijelili. Nadam se da su svi koji slave imali sretan Majčin dan, ' napisala je princeza od Walesa u objavi potpisanoj s 'C'.

Insajder iz palače umanjio je tu krizu, rekavši isključivo da je ta situacija 'neravnina na cesti, nije potres'. 'Kate se ispričala i to ljubazno', kaže insajder. 'Učinila je nešto što 99 posto nas radi - a nemamo nadzor kao oni. Pomislite na razinu pomnog pregledavanja njezinih slika, dok ih ljudi proučavaju', kaže insajder. 'Uvijek si izložen i uvijek moraš biti savršen.'

  • +4
Princ William na dodjeli BAFTA nagrada Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia