očit pokušaj

Nije Kate Middleton slučajno 'uhvaćena' u javnosti - sve je to dobro smišljen plan

11.03.2024 u 20:22

Bionic
Reading

Ubrzo nakon skandala s fotografijom za Majčin dan, princeza od Walesa 'uhvaćena' je kako napušta dvorac Windsor s princem Williamom, a upravo je to, kako kažu, stručnjaci, pokušaj palače da pokaže da je Kate dobro

Kate Middleton fotografirana je kako sa svojim suprugom, princem Williamom , napušta dvorac Windsor, samo nekoliko sati nakon što se javno ispričala za digitalno uređivanje obiteljskog portreta objavljenog na Majčin dan.

Sporna fotografija je bila je povučena od strane nekoliko uglednih agencija zbog učinjenih izmjena.

Budući da princ od Walesa danas odlazi u Westminstersku opatiju na godišnju službu povodom Dana Commonwealtha, neki su nagađali da bi mu se Kate mogla pridružiti što bi predstavljalo njezin iznenađujući povratak na kraljevske dužnosti. Međutim, kako piše DailyMail, Kate se zapravo uputila na privatni sastanak.

Za vrijeme vožnje automobilom, Kate je gledala kroz svoj prozor dok je William čitao neke bilješke na svom telefonu dok su ih odvozili s dvorca Windsor. Iz plavog Range Rovera princ William je kasnije izašao ispred Westminsterske opatije bez svoje supruge. Michael Cole, upućen u događanja povezana s kraljevskom obitelji za Daily Mail je rekao kako je Kateino pojavljivanje 'prilično očit pokušaj da se priča pomakne dalje' i da se pokaže da je 'aktivna i dobro'.

Princ William i kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Henry Nicholls / PA Images / Profimedia

Očekivalo se da će se Kate pojaviti u javnosti tek nakon Uskrsa uslijed operacije abdomena nakon koje je provela dva tjedna u privatnoj londonskoj bolnici u siječnju. Njezino iznenađujuće pojavljivanje odvilo se usred skandala s obiteljskom fotografijom i teorijama zavjere koje su preplavile internetu vezano uz princezu i njezino zdravlje.

Kraljevski komentator Michael Cole rekao je za DailyMail: 'Fijasko oko lažirane fotografije vrlo je loš za izgled kraljevske obitelji u vrlo teškom trenutku. 'Isprika princeze od Walesa zbog manipuliranja slikom sebe i svoje djece za Majčin dan je dobronamjerna. Prihvatit će je oni ljudi koji su ljubazni i puni razumijevanja. Kate jest i ostat će popularna osoba u široj javnosti. Ali ne može se poreći da ova epizoda otkriva užasnu naivnost, koja graniči s glupošću.'

'O čemu je razmišljala, zamišljajući da može prevariti stručnjake čija profesija svaki dan uključuje proučavanje stotine fotografija, da procijene jesu li autentične i vrijedne objave ili lažne slike koje zaslužuju trenutno brisanje?,' dodao je.

Dodao je i kako je današnje pojavljivanje u automobilu s princem Williamom 'prilično očit pokušaj da se priča pomakne dalje' dajući medijima 'novu, originalnu, autentičnu, stvarnu fotografiju' nje koja nije fotošopirana.

  • +3
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ovo pak može pokazati javnosti da je ona doista dobro - ali još uvijek nije dovoljno dobro da prisustvuje službi Dana Commonwealtha u Westminsterskoj opatiji. ' Sada je slikana tri puta od operacije, ali uvijek kako sjedi; pa je razumno nagađati da još nije potpuno pokretna,' zaključuje.

'Ovo posljednje pojavljivanje neće skrenuti pozornost s činjenice da je službena kraljevska fotografija lažirana. To je prvi put. Kensingtonska palača sada mora smisliti potpuno i uvjerljivo objašnjenje kako i zašto je došlo do ovog šašavog pokušaja medijske manipulacije,' kaže Cole.

U protivnom postoji opasnost od trajnog narušavanja vjerodostojnosti kraljevske obitelji. 'Tako je ozbiljno. U vrijeme kada se umjetna inteligencija sve više koristi za predstavljanje lažne slike o slavnim osobama i važnim događajima, biti skrupulozno iskren i otvoren u javnoj komunikaciji je ključno. Ništa drugo neće pomoći,' zaključio je.