Znate li odgovor?

Kakav obrat u 'Milijunašu': Mladi liječnik otvorio predzadnje pitanje i pogriješio

06.04.2023 u 21:48

Bionic
Reading

Dva natjecatelja obilježila su večerašnje izdanje popularnog game-showa 'Tko želi biti milijunaš?', a nakon dugo vremena u kvizu je otvoreno predzadnje, 14. pitanje. To je pošlo za rukom Borni Antončiću iz Varaždina, mladom liječniku koji stažira u Zagrebu

Na samom početku kviza 'Tko želi biti milijunaš?' najuspješniji u igri 'Najbrži prst' bio je 36-godišnji Marko Vukšić iz Zagreba. Prešavši prvi prag, na šestom pitanju trebao je odgovoriti koje je drugo ime za žgaravicu. Ponuđeni su odgovori dubioza, piroza, skleroza ili tromboza. Prvo je eliminirao odgovore tromboza, skleroza i piroza, ali je zbog nesigurnosti ipak odlučio upitati publiku koja mu nije nešto posebno pomogla da bi se odlučio za odgovor, pa je Marko uzeo i džoker 'pola-pola'. Preostali su odgovori B - piroza i D- trmboza. Ponudio je odgovor piroza i osvojio 300 eura.

Sedmo pitanje glasilo je: Koji mužjak nije rogonja, čak i ako mu ženka 'šara' uokolo? Muflon, oriks, ozelot ili urial. Marko je pozvao 'džokera zovi' koji je sa stopostonom sigurnošću rekao da se radi o ozelotu. Prihvativši pomoć osvojio je 600 eura.

Pitanje za 2500 eura je glasilo: 'Koji je Šimun na dijelu puta prema Golgoti Isusu Kristu pomogao nositi križ?: Bogoprimac, Makabejac, Kanaanac ili Cirenac? Marko je odgovorio da se radi o Bogoprimcu i napustio natjecanje sa 150 eura jer je točan odgovor bio Cirenac.

Nakon Marka, na vrući stolac nasuprot Tarika sjeo k 25-godišnji Borna Antončić, mladi liječnik koji stažira u Zagrebu, ali ima plan vratiti se u rodni Varaždin. Lagano i bez pomoći stigao je do do 12. pitanja na kojem je trebao znati turistički slogan koje je države 'Zemlja podrijetla'?: SAD-a, Etiopije, Njemačke ili Tajlanda.

Mladi liječnik tu je odlučio potražiti pomoć te je posegnuo za džokerom zovi koji mu je savjetovao odgovor B – Etiopija, odgovor na koji je sumnjao i Borna. Tako je osvojio 18 tisuća eura. Odličnom igrom otvorio je i 14. pitanje za 68.000 eura. 'Koja je prva riječ teksta Ustava Republike Hrvatske? A - izražavajući; B- polazeći, C- poštujući ili D – zadržavajući,' glasilo je pitanje i ponuđeni odgovori. Priznao je kako odgovor ne zna te da će si pomoći džokerima. Tarik mu je savjetovao da prvo pita publiku pa onda prepolovi.

Publika je ovako odgovorila: njih 12 posto odlučilo se za izražavajući, 24 posto za polazeći, 64 posto za poštujući i 0 posto za zadržavajući. ‘Ovo je igra, tako da ću ja probati pa 'kud puklo da puklo', odlučno je rekao je Borna ne želeći iskoristit zadnji preostalo džoker 'pola-pola'. Prihvatio je sugestiju publike i ponudio odgovor C- poštujući. No to je bio netočan odgovor. Točan odgovor je bio pod A – izražavajući, a Borna je otišao kući otišao sa osvojenih 5 tisuća eura.