NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

'Kad se najmanje nadaš' jedan je od onih filmova o prijateljstvu koje nećete zaboraviti

21.09.2022 u 14:46

Bionic
Reading

'Kad se najmanje nadaš', topla je indie drama o jednom neobičnom prijateljstvu koja nijednog gledatelja neće ostaviti ravnodušnim

Kad se najmanje nadaš (Unexpected), indie drama majstorska je razrada pomalo neobičnog prijateljstva koju bi bila prava šteta propustiti, a oduševljava glumačkim izvedbama kao i delikatnom temom obrađenom na jedinstven način.

Dvije neplanirane trudnoće i jedno nezaboravno prijateljstvo

Tridesetogodišnja Samantha Abbott (Cobie Smulders, nesumnjivo najpoznatija po ulogama simpatične Robin u hit humorističnoj seriji Kako sam upoznao vašu majku te agentice Marie Hill u Marvelovim superherojskim filmovima) učiteljica je u jednoj čikaškoj srednjoj školi u tzv. unutarnjoj četvrti (inner city, obično zapuštena četvrt mahom nastanjena pripadnicima manjina s nešto nižim primanjima u blizini centra grada) koja jednog dana otkriva da će joj se život uskoro okrenuti za 180 stupnjeva.

Samantha je, naime, sasvim neplanirano ostala trudna, a njezinim iznenađenjima tu nije kraj jer ubrzo otkriva da je trudnom slučajno ostala i Jasmin (Gail Bean, Izgubljeni raj, Bijelo), jedna od njezinih najnadarenijih učenica.

Kako izazovne životne situacije (neplaniranoj trudnoći tako bi trebalo pribrojiti i nesređenu obiteljsku situaciju te financijske poteškoće u Jasmininom slučaju, kao i skorašnje zatvaranje škole te potragu za novim radnim mjestom u Samanthinom slučaju) imaju neobičnu moć zbližavanja, Samantha odluči mladu učenicu prometnuti u štićenicu koju će ispratiti na fakultet.

Zahvaljujući neporecivoj kemiji između Smulders i Bean, na momente fenomenalnoj glumi (pogotovo Bean), kao i uvjerljivom te emotivno “dubokom” narativu, Kad se najmanje nadaš - inače dostupan na streaming servisu Pickbox NOW - film je koji će vam zagrijati srce u ove hladnije dane koji sve glasnije kucaju na vrata...