NA DAN DRŽAVNOSTI

Johnny Depp odlikovan u Srbiji, a u govoru se posebno dotakao Emira Kusturice

15.02.2022 u 18:43

Bionic
Reading

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić na obilježavanju Dana državnosti odlikovao je holivudsku zvijezdu Johnnyja Deppa za izniman doprinos naporima Srbije da proširi i unaprijedi lokalne umjetničke zajednice

Zlatnu medalju za zasluge Republike Srbije Depp je dobio zahvaljujući aktivnim sudjelovanjem u promociji srpske animirane serije Puffins Impossible, u kojoj posuđuje glas i lik glavnog lika.

U listopadu prošle godine, kada je glumac bio u Beogradu na promociji serije, Aleksandar Vučić najavio je da će Johnnyju Deppu dodijeliti zlatnu medalju za zasluge. Depp je tom prilikom rekao da je 'počašćen odlukom' i da bi mu bila 'velika čast' doći u Srbiju 15. veljače.

  • +3
Aleksandar Vučić uručio odlikovanje Johnnyju Deppu Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

‘Ovo je zaista jedan izvanredan trenutak za mene i vrlo sam ponosan. Imam jednu priču za podijeliti. Imao sam priliku, zapravo bio sam blagoslovljen davnih godina da sretnem jednog čudnog čovjeka. Pogledao sam ga i vidio da ne pripada Hollywoodu. Njegovo ime je Emir Kusturica. On mi je postao brat’, istaknuo je Depp u svom govoru prilikom odlikovanja.

‘Zaista se želim zahvaliti, predsjedniče Vučiću, za zasluge koje sam primio. Drago mi je što ste mi ukazali tu čast, što ste mi dijelili ovaj orden. Ostat ću dosljedan i učinit ću sve što je u mojoj moći da učinim da ovo ostane oličenje moje posvećenosti ovoj zemlji. Hvala Vam...’, rekao je Depp.