NUŠA HAUSER

Jeste li znali da Stjepan Hauser osim brata Mirona ima i sestru? Evo tko je ona

12.01.2024 u 08:58

Bionic
Reading

Stjepan Hauser vjerojatno je najeksponiraniji član obitelji Hauser, no osim njega, glazbom se, i to uspješno, bavi njegov brat Miron, ali i sestra Nuša koja, za razliku od njih dvojice, ne voli medijsku pozornost

Krajem 2023. godine reakcija Mirona Hausera na narodnjačku večer održana u Areni izazvala je burne reakcije. Dirigent i trombonist i brat violončelista Stjepana Hauera, Miron, nije oduševljen što se u Zagrebu u toj mjeri slušaju narodnjaci, pa je izjavio kako je 'cijela metropola postala ne kafana, nego šator u Brčkom ili nešto takvo'.

Iako školovani glazbenik, za razliku od mlađeg brata, Miron ne voli takvu medijsku eksponiranost, zbog čega se o njemu malo zna.

A ono što se još manje zna je da Stjepan i Miron imaju još jednog člana obitelji, koji je isto tako glazbeno nadaren. Riječ je o njihovoj sestri Nuši Hauser koja je najmanje eksponirana od svih Hausera.

  • +3
Stjepan Hauser Izvor: Pixsell / Autor: Luka Batelic/PIXSELL

Nuša Hauser je muzikologinja i viša kustosica dokumentaristica koja je diplomirala pri Odjelu Povijesti vizualnih umjetnosti i glazbe Sveučilišta u Padovi.

Svo troje djece Hauserovih glazbene gene naslijedili su od majke Marije koja je bila profesorica udaraljki u glazbenoj školi pa i ne čudi da su i Stjepan i Miron i Nuša krenuli tim putem.