LEGENDARNI GLAZBENIK

Jasenko Houra sasvim iskreno: 'Ispod oka pratim sve što nam se događa'

06.04.2018 u 12:14

Bionic
Reading

Jedan od naših najpopularnijih bendova ove godine slavi 40 godina uspješne karijere. Uvijek zanimljiv sugovornik, gitarist, pjevač i autor Prljavog kazališta Jasenko Houra pričao je o velikoj obljetničkoj turneji koju pripremaju, publici, društvenoj situaciji

'Spektar naše publike je širok, od 15 godina pa do naše generacije. S naših su prostora, a struktura se, svakako, promijenila. Onda, kako je aktualan ovaj trend odlaska s Balkana, kada pjevamo u inozemstvu, sve više je domaće publike koja nas sluša', izjavio je Jasenko Houra za Avaz. Krajem travnja Prljavo kazalište ponovo odlazi za Ameriku na turneju, pa idu Njemačku, a nakon toga će se spremati za veliki zagrebački rock spektakl koji pripremaju na stadionu u Kranjčevićevoj 31. svibnja.

Prisjetio se karijere i glazbenog puta svog legendarnog benda. Živjeli su dan po dan, vrlo intenzivno, s puno rock’n’rolla. 'Uvijek bude lijepih, ali i loših trenutaka. Za Kazalište je bio najteži trenutak kada je praktički većina benda otišla u vojsku pa sam ja ostao sam i godinu i po čekao ih da se vrate. Tako da su uvijek postojale te neke turbulencije u bendu, ali smo ih rješavali i nastavljali gaziti naprijed. Sjećam se svirki na 38 stupnjeva Celzijusa, kada smo popili više vode nego što smo mogli u životu zamisliti', rekao je Jajo.

Na pitanje prati li osim glazbe druge sfere života, aludirajući na politiku, Jasenko Houra kaže: 'Nitko ne može odrediti krajnji koncept našeg življenja, ali osjeti se da smo izgubili osnovne postulate življenja, poput zajedništva, sreće, dobrote. Nažalost, završio sam političke znanosti i tako ispod oka pratim sve što nam se događa'.

  • +17
Prljavo kazalište koncertom započelo svjetsku turneju povodom 40 godina postojanja Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL