KVALITETNI KRIMIĆ

'Jack Irish: Crna Plima' - uzbudljiv, gotovo noirovski krimić koji se gleda u dahu

05.01.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Jack Irish: Crna Plima film je u kojem ćete uživati čak i ako nikada prije niste čuli za ime iz njegova naslova

Ako ste se zaželjeli kakvog kvalitetnog krimića ili, pak, isključivo novih avantura neponovljivog, opasnog, ali i opasno popularnog Jacka Irisha, Jack Irish: Crna plima (Jack Irish: Black Tide), australski krimić iz 2012. godine nastao pod redateljskom palicom višestruko nagrađivanog Jeffreyja Walkera (Moderna obitelj, Mladi Rock, Jaganjci Božji), nikako ne biste smjeli propustiti.

U potrazi za razmetnim sinom

Inicijalno potekao iz bogate mašte uspješnog australskog autora krimića Petera Templea , Jack Irish (Guy Pearce, Memento, L.A. Povjerljivo, Narednik James) bivši je odvjetnik te trenutačni privatni istražitelj i utjerivač dugova koji vrijeme krati šarolikim aktivnostima kao što su uživanje u pivu u omiljenom pubu, klađenje na konjske utrke, nezaobilazno rovarenje po nesretnoj prošlosti te, naravno, (privatno) istraživanje.

I premda se čini da njegovu dobro ustaljenu rutinu baš ništa ne može pokvariti, upravo će ona biti prvom žrtvom nenadanog posjeta stanovitog Desa (Ronald Jacobson), nekoć bliskog prijatelja Jackova davno preminulog oca. Postariji Des se, naime, uhvatio u koštac sa sastavljanjem svoje oporuke i potrebna mu je mala pomoć, a čitava stvar dodatno će se zakomplicirati kada Jack sazna da je Desov razmetni sin Gary (Nicholas Coghlan) netragom nestao te da svome ocu duguje 60 tisuća australskih dolara.

Odlučan u namjeri da pomogne starom prijatelju svoga pokojnog oca, Jack će se baciti u potragu za Garyjem te na taj način sasvim slučajno početi rasplitati klupko sačinjeno od upravo one vrste tajni koje žude za time da ostanu zauvijek skrivene.

Uzbudljiv, na momente praktički noirovski mračan te scenaristički domišljat, Jack Irish: Crna plima film je koji će od vas napraviti novopečenog fana titularnog lika, a u što se i sami možete uvjeriti putem streaming servisa Pickbox NOW!