pitanje nasljedstva

Iza Tine Turner ostaje veliko bogatstvo, tko će ga naslijediti?

26.05.2023 u 16:42

Bionic
Reading

Kraljica rock 'n' rolla bila je jedina žena koja je bila nagrađivana u pop, rock i R&B kategorijama pa njezino bogatstvo ni ne čudi. Navodno je iza nje ostalo oko 250 milijuna dolara, a odluku kome imovina pripada navodno je donijela već odavno

Svijet je ovaj tjedan potresla vijest o smrti Tine Turner, pjevačice koju će se pamtiti kao Kraljicu rock 'n' rolla. Svijet je napustila u 83. godini života u Küsnachu kraj Züricha, a potvrđeno je da je riječ o prirodnoj smrti. Prethodno se borila s rakom crijeva i više od četiri desetljeća patila od visokog krvnog tlaka. Njezin su život obilježili brojni uspjesi poput 12 nagrada Grammy čime je i dalje jedina žena koja je pobijedila u pop, rock i R&B kategorijama, ali i tragedije koje su na nju ostavile golem trag.

Osim što je bila žrtva obiteljskog nasilja koje je nad njom vršio njezin suprug Ike Turner, u zrelijoj dobi pjevačica je izgubila i obojicu bioloških sinova. Pjevačica je otkrila da si je njezin najstariji sin oduzeo život zbog usamljenosti koju je osjećao kroz život, dok je drugi sin umro od posljedica teške bolesti.

Ipak, njezina karijera izgradila joj je poprilično bogatstvo koje je procijenjeno na otprilike 250 milijuna dolara.

Hello piše da je pjevačica riješila pitanje svoje imovine već godinama prije svoje smrti. S obzirom da je dugi niz godina vodila borbu s rakom crijeva, u jednom je trenutku trebala i novi bubreg koji joj je tada velikodušno darovao njezin suprug, Erwin Bach. Iako nije otkriveno tko će naslijediti njezino bogatstvo, pretpostavlja se da će većinu, ako ne i sve, ostaviti svom suprugu s kojim je bila 10 godina u braku, a sveukupno u vezi čak 27 godina.

  • +20
Tina Turner Izvor: Profimedia / Autor: Buena Vista Pictures/courtesy E / Everett / Profimedia

Uz Tinino dvoje biološke djece, Craiga i Ronnieja, koji su sada pokojni, mnogi bi očekivali da bi ona mogla podijeliti svoje bogatstvo i sinovima koje je posvojila nakon udaje za Ikea Turnera, točnije Iku Turneru Junioru i Michaelu Turneru. Međutim, 2018. Ike Jr. otkrio je da nije razgovarao sa svojom majkom gotovo 20 godina, dodajući da je i ona bila udaljena od Michaela, ali mu je financirala medicinsku pomoć u nepoznatoj ustanovi za oporavak.