KüSNACHT

Evo što je o posljednjem susretu s Tinom Turner rekao gradonačelnik švicarskog gradića

26.05.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Zdravstveni problemi natjerali su Tinu Turner da i ranije nego što je htjela otiđe u mirovinu, a svoj mir sa suprugom Erwinom Bachom pronašla je u malom švicarskom gradiću Küsnacht. Nakon njezine smrti medijski je istup imao i gradonačelnik tog gradića i ispričao detalje njihovog posljednjeg susreta

Sreću i idilu Tina Turner pronašla je u švicarskom gradiću Küsnacht, smještenom na Zürichskom jezeru, gdje živi tek 15 tisuća ljudi. Upravo tamo ona i suprug Erwin Bach kupili su kuću u kojoj je u srijedu preminula ova kraljica rock'n'rolla u 84. godini života.

Njezin odlazak nije rastužio samo milijune obožavatelja iz cijeloga svijeta, već i stanovnike ovog malog švicarskog gradića, gdje je Tina Turner bila omiljeni susjed.

A koliko su je voljeli stanovnici otkrio je i gradonačelnik Küsnachta Markus Ernst, koji je nakon smrti glazbene legende dao intervju za njemački Bunte.

  • +20
Tina Turner Izvor: Profimedia / Autor: Buena Vista Pictures/courtesy E / Everett / Profimedia

'Sve nas je pogodila i rastužila njezina smrt. Tina Turner bila je naša svjetska zvijezda na koju smo bili ponosni i koja će nam nedostajati', rekao je gradonačelnik i dodao kako obožavatelji svakodnevno ispred njezine vile ostavljaju cvijeće, pale svijeće...

Tininu smrt i on je sam emotivno proživio jer je osobno poznavao pjevačicu. S ovom rođenom Amerikankom, koja je prije selidbe u Švicarsku odbacila svoje američko državljanstvo, družio se i privatno, a bio je i jedan od onih koji su se susretali s njom u njezinom domu.

Tina Turner u Dubrovniku 2012. Izvor: Cropix / Autor: Dulist.hr / CROPIX

Upravo se tamo s njom susreo prije nekoliko mjeseci, što se na kraju pokazalo da je ujedno i njihov posljednji susret. 'Sve je to tužno. Bio je to dug susret i ona mi je rekla neke stvarno osobne stvari koje su me zadivile i obradovale, no ne želim ih dijeliti s javnosti. To me se stvarno dojmilo', rekao je Ernst i dodao kako je Tina Turner uvijek bila pozitivna i nasmijana, s nevjerojatnom aurom.