VELIKE TRAGEDIJE

'Najtužniji trenutak majčinstva': Tina Turner izgubila je za života dvojicu sinova

25.05.2023 u 19:23

Bionic
Reading

Pjevačica koja je priznala da ju je suprug dugo zlostavljao pretrpjela je i veliku roditeljsku tragediju. Bila je biološka majka dvojice dječaka, ali posvojila je i dva sina tadašnjeg supruga Ikea Turnera. Njezini biološki sinovi napustili su ovaj svijet prije pjevačice, a to je opisala kao 'najtužniji trenutak majčinstva'

Iako svi znamo riječi njezinih pjesama koje pjevaju o snazi i životnim putovanjima, upoznati smo s njezinom energijom na pozornici i karizmi u intervjuima, no mnogi ne znaju kakve je tragedije Tina Turner proživjela na privatnom planu, točnije kao majka.

Slavna pjevačica bila je majka četvorice sinova, a sa svakim od njih ima posebnu priču.

Craig Raymond Turner

Turner je postala majka već s 18 godina, 1958. godine, kada je rodila sina Craiga Raymonda, čiji je otac njezin tadašnji dečko Raymond Hill, poznat kao saksofonist benda Kings of Rhythm. Rastali su se, a sin je ostao uz nju te nije želio biti javna ličnost.

Ono što inače muči mnoge - mučilo je i njega. Vatrenim oružjem oduzeo si je život, a Turner je rekla da se dugo osjećao usamljeno. Pjevačicu je samoubojstvo sina potpuno shrvalo, a opisala je to kao najtužniji trenutak svog majčinstva.

'Posvuda imam slike na kojima se smiješi i osjećam da je na dobrom mjestu', rekla je tada.

Ronnie Renelle Turner

Od 1962. do 1978. godine pjevačica je bila u braku s Ikeom Turnerom, čije je prezime nosila čitav život, a u listopadu 1960. dobili su sina kojem su nadjenuli ime Ronnie Renelle Turner. Njihov brak počeo se raspadati sredinom 70-ih zbog njegove ovisnosti o kokainu, ali i zlostavljanja koje je trpjela od početka bračnog života.

Ronnie je slijedio put svojih roditelja u showbusinessu, a s majkom je glumio i u filmu o njezinu životnom putovanju. Ipak, u odrasloj dobi povukao se iz javnosti te se oženio francuskom glazbenicom Afidom Turner 2007. godine.

Njezin mlađi sin napustio je svijet u 62. godini života od posljedica raka debelog crijeva.

Ike Turner Jr. i Michael Turner

Brakom s pjevačem Ikeom pjevačica je postala majka i dvojici dječaka koje je Ike dobio s Lorraine Taylor.

Ike Turner Junior priznao je da je Tina jedina majka koju je ikada poznavao te joj je odao počast mnogo puta ističući kakvu je ulogu imala u njegovu životu. Na nju i oca ugledao se i u poslovnom smislu, a čak je osvojio nagradu Grammy za produciranje Ikeova albuma 'Risin' With The Blues' u kategoriji Traditional Blues Album 2006. godine.

Mlađi dječak, Michael Turner, nije dio svijeta showbiza, no njegov stariji brat povremeno otkrije pokoju informaciju o njemu i njihovu odnosu s Tinom.

Izvor blizak obitelji otkrio je da su braća bila razočarana Tinom nakon što ih je izostavila iz dokumentarca 2021. godine, a Ike Junior priznao je da se Michael nalazi u oporavilištu u južnoj Kaliforniji te da ga pomajka nikad nije posjetila, no šalje novac za njegovo liječenje.

  • +20
Tina Turner Izvor: Profimedia / Autor: Buena Vista Pictures/courtesy E / Everett / Profimedia