POBIJEDIO JE KORONU

Iza njega je najteža utrka: Niko Pulić napokon izašao iz bolnice, gdje je proveo 51 dan, a u tom razdoblju izgubio je više od 16 kg

04.06.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih automobilista svih vremena, trostruki europski prvak na brdskim stazama prebolio je teži oblik koronavirusa koji ga je zamalo koštao života, a koji ga je zahvatio na Uskrs. Zbog teškog oštećenja obaju plućnih krila pred Nikom Pulićem je sada dug i mukotrpan oporavak

Niko Pulić je trebao nastupiti na ovogodišnjem Croatia Rallyju, ali vozio je jednu drugu utrku u dubrovačkoj bolnici. Ondje je bio je 51 dan, od čega 46 na respiratoru. U tom razdoblju izgubio je više od 16 kilograma, javlja Dubrovački vjesnik.

'Hvala liječnicima i svom osoblju dubrovačke bolnice. Borili su se za mene kao i sve ostale pacijente i nemam riječi hvale kojima bi im se odužio', rekao je automobilistički as. Na pitanje kako se sad osjeća, za Dubrovački vjesnik je ispričao da mu je organizam jako oslabljen te da je pokušavao hodati još u bolnici. Na drugom je katu u stanu (u koji je stigao u ponedjeljak oko 14 sati) te svakodnevno pokušava svladati 11 skalina do prizemlja i obratno. Slijedi mu dug oporavak s obzirom na teška oštećenja oba plućna krila.

Podsjetimo, njegove supruga i kći su također imale koronavirus. 'Ženu su pustili kući, stanujemo blizu bolnice, a nema više temperaturu. I kći je preboljela, imala je samo 3-4 dana temperaturu i sad je već izašla iz izolacije. Ona je mlada, drugačije je. Nažalost razgovarao sam i s doktorom, kaže da nema pravila, da si pio i pušio, možda te ne bi toliko pogodilo, jedan je plivač u Rijeci 60 dana u bolnici, jedan 50', ispričao je Pulić krajem travnja za 24sata.