SAVRŠENE OCJENE

'Irac' potukao 'Taksista' i 'Dobre momke' i postao najcjenjeniji film Martina Scorsesea

18.10.2019 u 19:02

Bionic
Reading

Popularna web stranica Rotten Tomatoes, koja na temelju službenih kritika svakom filmu dodjeljuje postotak bodova, najnovijem filmu Martina Scorsesea dodijelila je stopostotnu ocjenu, čime je 'Irac' ujedno postao i najcjenjeniji film slavnog redatelja svih vremena

Gangsterski ep, u kojem Robert De Niro glumi lik stvarnog plaćenog ubojice Franka Sheerana, uspio je nadmašiti i najpoznatiji Scorceseov film 'Taksist', koji je ocijenjen s 98 posto, a s ocjenama 96 posto iza njega su ostali i redateljevi proslavljeni filmovi 'Dobri momci' i 'Razjareni bik'.

Stopostotnu ocjenu i oznaku 'Certified Fresh' na ovoj je web stranici izuzetno teško postići, jer je na putu do savršenstva dovoljna samo jedna negativna recenzija, a 'Irac' je svoju stopostotnu ocjenu zaslužio na temelju recenzija iz 80 različitih publikacija.

O kakvom je uspjehu Scorseseovog novog filma riječ, govori i podatak da su stopostotnu ocjenu na Rotten Tomatoesu dosad zaslužila samo 23 filma, među kojima su i klasici 'Građanin Kane', 'Prozor u dvorište' i 'Sve o Evi'.

S ograničenim brojem prikazivanja, film će se u kinima pojaviti 1. studenog, a na svojoj streaming platformi Netflix će ga objaviti 27. studenog.

The Irishman Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Zbog korištenja nove digitalne tehnologije pomlađivanja, film je koštao nevjerojatnih 160 milijuna dolara, a s vremenom trajanja od 3 sata i 29 minuta, 'Irac' je nadmašio i filmove 'Kum', 'Titanic' i svaki od filmova iz trilogije 'Gospodar prstenova'.

Na trajanje filma osvrnuo se i Owen Gleiberman u Varietyju, ustvrdivši kako bi se možda moglo upitati zašto se Scorsese odlučio napraviti triipolsatni opus za Netflix, ali da gledanje filma opravdava svaku minutu.

'Trajanje filma samo je treptaj u svijetu bingeanja, a da je umjesto filma odlučio napraviti ograničenu seriju, govorili bismo o sve tri epizode', zaključuje Gleiberman.

OD NJIH SE PUNO OČEKUJE

S njima pucaju na Oscara: 10 filmova koje ćemo gledati na Netflixu do kraja godine

Pogledaj galeriju