redateljski sukob generacija

Pokrenuo lavinu reakcija na društvenim mrežama: Evo što Martin Scorsese zapravo misli o Marvelovim filmovima

05.10.2019 u 10:43

Bionic
Reading

Proslavljeni holivudski redatelj Martin Scorsese u novom intervjuu za magazin Empire dotaknuo se filmova iz Marvelove radionice pritom razočaravši brojne fanove istih

Kada su redatelja Martina Scorsesea u intervjuu za magazin Empire pitali je li ikada pogledao neki film kompanije Marvel temeljenim na stripovskim junacima, odgovorio je 'Pokušao sam, ali to nisu filmovi'.

'Ne vidim težinu u Marvelovim filmovima. Iskreno govoreći, ma koliko god bili dobro snimljeni i vrve glumcima koji daju sve od sebe u datim okolnostima, podsjećaju me na zabavne parkove. Ovdje nije riječ o filmovima s ljudima koji pokušavaju prenijeti emocionalna i psihološka iskustva drugim ljudskim bićima', iskreno je progovorio redatelj Martin Scorsese.

  • +5
Martin Scorsese Izvor: EPA / Autor: J.L. CEREIJIDO

Stajalište oskarom nagrađenog redatelja brojni fanovi Marvelovih filmova nisu dočekali blagonaklono, no uzevši u obzir Scorsesejevo filmsko naslijeđe, koje djeluje prilično nespojivo s filmovima o superjunacima koji ruše rekorde na kinoblagajnama, nije nimalo čudno.

Prvi koji je reagirao na Scorseseove tvrdnje bio je James Gunn koji je režirao oba Marvelova filma 'Čuvari galaksije' te je bio producent posljednja dva filma iz franšize 'Osvetnici'.

'Martin Scorsese je jedan od pet meni omiljenih živućih filmaša. Bio sam bijesan kada su ljudi napadali ‘Posljednje kristovo iskušenje’ a da ga nisu gledali. Tužan sam jer on na isti način sada sudi mojim filmovima', napisao je Gunn na Twitteru.

Zahvaljujući novom i dugoočekivanom filmu, gangsterskoj drami 'The Irishman', koja će 27. studenog osvanuti na Netflixu, 76- godišnji redatelj Martin Scorsese već sada smatra se izglednim kandidatom za Oscara, ako je suditi po brojnim hvalospjevima filmskih kritičara.

The Irishman Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube