zanimljiva ideja

I oni bi na Eurosong: Dubioza Kolektiv pokrenula peticiju da nastupaju pod zastavom Apsurdistana

03.03.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Na svojoj službenoj stranici bosanskohercegovački bend je pokrenuo peticiju kojom skuplja potpise za odlazak na Eurovizija. Žele predstavljati sve zemlje Balkana koje nemaju predstavnike

'Pokrenuta je peticija za učešće Dubioze Kolektiv na Eurosongu, kao predstavnika onih koje nitko ne predstavlja. Crna Gora, Makedonija, Bugarska, Slovačka, Mađarska i Turska ove godine neće imati svog predstavnika na evropskom takmičenju, kao ni Bosna i Hercegovina koja već sedmu godinu ne učestvuje na Eurosongu zbog neizmirenih dugovanja prema EBU',stoji u opisu njihove peticije.

'Dajte svoj glas kolektivnom zahtjevu da EBU omogući Dubioza Kolektivu trominutni nastup i predstavljanje nepredstavljenih. Dubioza Kolektiv će svirati pod svenarodnom zastavom Apsurdistana. Dubioza Kolektiv se ne želi takmičiti, ali želi sudjelovati!', piše na njihovoj stranici.

  • +3
Dubioza Kolektiv Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se plasirala na Eurosong još od 2016. godine, kada su predstavnici bili Dalal, Deen, Ana Rucner & Jala s pjesmom 'Ljubav je', a najbolji rezultat postignut je kad je Hari Mata Hari 2006. godine kosvojio treće mjesto. Nakon 2016. godine više nisu dobili šansu predstaviti se poput ostalih država.

15. POZITIVNI KONCERT

[FOTO] Nastupom hip hop dvojca Krankšvester, Pozitivac je otišao u povijest

Pogledaj galeriju

Dubioza Kolektiv bi mogla uspješno proći na na najpopularnijem svjetskom glazbenom natjecanju budući da su već dulje vrijeme popularni u Europi. Ove godine obilježavaju dvadeset godina karijere, a u 42 države održali su preko tisuću koncerata. Na postpandemijsku turneju 'Back on the Road' krenuli su u ožujku prošle godine, a do kraja godine odradili su stotinu koncerata u 23 zemlje.