'TATTOO'

Sjećate li se Šveđanke Loreen? Njezinoj pjesmi mnogi predviđaju pobjedu i ove godine

26.02.2023 u 15:22

Bionic
Reading

Švedska predstavnica Loreen je 2012. godine odnijela uvjerljivu pobjedu na Eurosongu, a njezina pjesma 'Euphoria' je i danas vrlo visoko na top ljestvicama najomiljenijih eurovizijskih pjesama svih vremena

Iako Švedska još nije odlučila o svom pobjedniku, ova zemlja je na svim kladionicama stoji jako dobro.

Loreen se kvalificirala u finale švedskog izbora, a čim je na Internetu objavljena njezina pjesma 'Tattoo', Twitter je 'proključao' te su mnogi uvjereni da će osebujna Šveđanka odnijeti pobjedu ne samo na nacionalnom natjecanju.

Već sad su mnogi uvjereni da će na Eurosongu pobijediti upravo Loreen, pravim imenom Lorine Zineb Noka Talhaou.

Rođena je 16. listopada 1983. godine u Stockholmu, a njezini su roditelji su marokanski Berberi. Od malih nogu je zaljubljena u glazbu, a šira javnost ju je zapazila na TV natjecanju 'Idol' 2004. godine kada je osvojila četvrto mjesto.

Osim što je glazbenica, bila je i TV voditeljica, te glazbena producentica.

U svakom slučaju, Švedska je tako sad na vrhu kladionica s gotovo dvostruko većom šansom od Ukrajinaca.

'Ovaj nastup će završiti u povijesti Eurosonga kao jedan od najboljih nastupa koji su ikad viđeni na Melodifestivalenu', objavio je poznati Wiwibloggs.

Što se tiče kladionica za pobjedu na nacionalnom izboru njezine zemlje, šanse su joj zasad oko 60 posto.

Podsjetimo, ovogodišnji Eurosong održat će se u Liverpoolu, a boje Hrvatske brane Riječani Let 3 s pjesmom 'Mama ŠČ!'. Polufinalne večeri održavaju se 9. i 11. svibnja, a finale je na redu 13. svibnja.