UVRIJEĐENI PRINC

I Danci imaju svoje Sussexe: Mlađi sin kraljice Margarete II s obitelji seli u Ameriku

30.11.2022 u 23:31

Bionic
Reading

Danski princ Joachim i princeza Marie od Danske sljedeće bi godine navodno sreću trebali potražiti s druge strane Atlantika. Prema pisanju stranih medija, najmlađi sin kraljice Margarete II dobio je novi posao u 'obrambenoj industriji' u Washingtonu

Kako se navodi u stranim medijima, svoj angažman u glavnom gradu SAD-a princ Joachim će započeti nakon ljetnih praznika iduće godine, što vjerojatno znači da u Ameriku seli sa svojom obitelji.

Joachim i Marie sa svojim 13-godišnjim sinom princom Henrikom i 10-godišnjom kćeri princezom Athenom trenutno žive u Parizu. Osim njih, Joachim iz prvog braka ima sinove princa Nikolaja (23) i princa Felixa (20).

U Francusku se preselio u rujnu 2020. kad je dobio posao obrambenog atašea u danskom veleposlanstvu u Parizu.

U nedavnom razgovoru za danski list Billed-Bladet Joachim je rekao kako je to fantastičan posao, ali koji završava sljedećeg ljeta.

Napisi o preseljenju danskog kraljevskog para u Ameriku pojavljuju se dva mjeseca nakon objave danske kraljevske kuće da je kraljica Margarete odlučila promijeniti titule Joachimove djece.

  • +3
Princ Joachim i princeza Marie od Danske Izvor: Profimedia / Autor: Ida Marie Odgaard / AFP / Profimedia

Prema odluci, prinčeva djeca od sljedeće godine mogu koristiti samo svoje titule grofova i grofice od Monpezata, budući da se titule princa i princeze, koje su ih do sada krasile, ukidaju.

U izjavi nekoliko dana kasnije, danska je vladarica navela kako je svoju odluku donijela kao kraljica, majka i baka, ali i da je kao majka i baka podcijenila mjeru u kojoj se njezin mlađi sin i njegova obitelj osjećaju pogođenima.

'To ih se jako dojmilo i žao mi je zbog toga. Nitko ne treba sumnjati da su moja djeca, snahe i unučad moja velika radost i ponos. Sada se nadam da ćemo kao obitelj pronaći mir i naći izlaz iz ove situacije', navela je kraljica Margareta II u izjavi.