MAJKA I SIN

Jesu li se strasti smirile? Princ Joachim i kraljica Margrethe obavili prvi razgovor nakon oduzimanja titula

11.10.2022 u 16:37

Bionic
Reading

Čini se da su se, nakon prvotne bure, emocije ipak malo smirile pa su uvrijeđeni princ Joachim i njegova majka, kraljica Margrethe, ipak uspjeli pronaći zajednički jezik

Danska kraljica, 82-godišnja Margrethe, susrela se s mlađim sinom, 53-godišnjim princem Joachimom, prvi put otkako je najavila da od 1. siječnja 2023. godine njegovo četvero djece više neće imati titule prinčeva i princeza.

Kako donose danski mediji, princ Joachim prošlog tjedna je iz Pariza doputovao u Dansku kako bi s majkom porazgovarao o nastaloj situaciji, nakon čega se vratio kući.

'Istina je da su kraljica i princ Joachim razgovarali u Fredesborgu. Oboje su se složili da će sve nesuglasice ostaviti u prošlosti i krenuti dalje, a kako je i sama kraljica rekla, želja nje i princa Joachima je da pronađu put kroz ovu situaciju', poručio je glasnogovornik palače.

  • +4
Danski prinčevi Frederik i Joachim Izvor: Profimedia / Autor: Martin Sylvest / AFP / Profimedia

Njihovom susretu i razgovoru navodno nije prisustvovao princ Frederik, kraljičin stariji sin i budući danski kralj. Sve ovo dogodilo se samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da Joachim nije imao nikakav kontakt s majkom, bratom ili šogoricom nakon objave da će njegova djeca ostati bez titula.

Hoće li ovaj razgovor uistinu smiriti strasti među članovima danske kraljevske obitelji, ostaje nam vidjeti.

ZLATNI JUBILEJ

Gomila prinčeva i princeza na jednom mjestu: Dok Britanci oplakuju kraljičinu smrt, u Danskoj se slavi 50 godina vladavine kraljice Margrethe

Pogledaj galeriju