SHANE MACGOWAN

Hospitaliziran pjevač jedne od najomiljenijih božićnih pjesama i frontmen kultnog benda

06.12.2022 u 20:51

Bionic
Reading

Shane MacGowan, frontmen benda The Pogues i pjevač poznate božićne pjesme Fairytale of New York' nalazi se u bolnici, potvrdila je njegova supruga

Victoria Clarke, supruga 64-godišnjeg keltskog punk rockera, napisala je na Twitteru da je MacGowan 'ponovno u bolnici i da se stvarno nada da će što prije izaći'.

Clarke (56) zamolila je obožavatelje da 'šalju molitve i iscjeljujuće vibracije' i podijelila fotografiju nasmiješenog irskog glazbenika.

MacGowan, koji se proslavio 1980-ih kao frontmen grupe The Pogues, posljednji put je hospitaliziran 2015. nakon što je slomio zdjelicu zbog čega je mogao koristiti invalidska kolica.

Što je razlog ove nove hospitalizacije nije poznato.

Clarke je 2016. objavila da je MacGowan, poznat po svojim problemima s alkoholom, napokon trijezan.

Obožavatelji su mu na društvenim mrežama poželjeli brz oporavak. Jedan korisnik Twittera opisao je razbarušenog pjevača 'zvukom Božića'.

Inače, 'Fairytale of New York', MacGowanov duet s Kirsty MacColl, redovito je najpopularnija božićna pjesma među slušateljima u Britaniji i Irskoj.

No kad je ta balada objavljena 1987. godine, nije bila božićni broj jedan britanskim ljestvicama, tada je vrh pripao pjesmi 'Always on My Mind' Pet Shop Boysa.

Inače, Poguesi s MacGowanom na čelu nastupilli su na zagrebačkoj Šalati u srpnju 2011. godine