ZIMSKE PREPORUKE

Hladno je, ali može li hladnije od ovih dramatičnih serija?

07.12.2022 u 09:29

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi listu 'zimskih' preporuka koje će vas osvojiti mračnom atmosferom i radnjom

Može li ‘hladnije’ od skandinavskih serija? Pravi su primjer dvije norveške serije koje lede krv u žilama - ne samo zahvaljujući zimskom okruženju u kojem se odvija radnja, već i zahvaljujući mračnoj atmosferi, napetoj radnji i jezivim obratima u radnji.

Riječ je o serijama Wisting i Lov na vještice – dramskim kriminalističkim serijama s elementima trilera. Obje su visoko ocijenjene na stranici IMDb: Wisting ima ocjenu 7.3, a druga čak 7.4!

Uživajte u napetim serijama na Pickbox NOW streaming servisu zajedno s bogatom ponudom skandinavskih serija.

Wisting (Wisting)

Wisting se temelji na bestsellerima norveškog autora Jørna Liera Horsta. Ako ne želite čitati knjige, možete pogledati ovu seriju!

Osim talentiranih glumaca i napete radnje, ovo je poslastica za oči zbog divnih scena snježnog krajolika u Norveškoj. Radnja serije prati detektiva Williama Wistinga koji je u potrazi za traženim serijskim ubojicom. Istraga se nastavlja kad pronađe mrtvo tijelo među smrekama u obližnjoj farmi. Ubrzo se Wistingov put počinje preplitati s novom pričom njegove kćeri novinarke koja je izložena opasnosti. Važno je znati jednu stvar o Wistingu – neće dopustiti da bilo tko ugrozi sreću njegove obitelji.

Lov na vještice (Witch Hunt)

Jednostavno morate pogledati seriju koju je kritika proglasila najvažnijom skandinavskom serijom 2020. godine.

Serija Lov na vještice inspirirana je istinitim događajima u Norveškoj, a tematizira borbu između pojedinca i goleme korporacije. Protagonistkinja Ida Waage (Ingrid Bolsø Berdal) je voditeljica financija jedne od najvećih norveških odvjetničkih tvrtki Biermann & Gude. Jednog dana pristigne sumnjiva faktura i otkrije da se kroz tvrtku pere novac za Peera Eggena (Mads Ousdal), jednog od najmoćnijih i najbogatijih ljudi u Norveškoj. Kolegama na poslu skreće pažnju na problem, ali naiđe na otpor. Članovi obitelji savjetuju joj da zataška račun, ali Waage drži do svojih moralnih vrijednosti i odluči krenuti u borbu protiv korporacije.

Ovih je dana na Pickbox NOW izašla hrpa novih skandi serija koje možete pronaći ovdje.