OD 21. SVIBNJA

HBO Max postaje Max, a lansiranje će biti u znaku nove sezone 'Zmajeve kuća'

22.03.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Warner Bros. Discovery napokon je objavio datum lansiranja svoje poboljšane streaming usluga nazvane Max. Max će se u Hrvatskoj moći gledati od 21. svibnja, a okuplja HBO Max program, Discoveryjeve zanimljive sadržaje iz stvarnog života i svu vrhunsku akciju s Eurosport premium pretplate

Jedna od najiščekivanijih serija godine, druga sezona HBO Original serije 'Zmajeva kuća' (House of the Dragon) imat će premijeru 17. lipnja na Max streaming platformi.

Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO Programminga, voditeljica HBO Drama Series & Films, predstavila je u četvrtak, 21. ožujka, prve ikad HBO-ove 'dueling' trailere na Series Maniji u Lilleu, u Francuskoj, u sklopu najave WBD-a da će Max biti lansiran u Europi od 21. svibnja.

Zmajeva kuća | 2. sezona - Zeleni trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

Temeljena na romanu 'Vatra i krv' Georgea R.R. Martina, serija je smještena 200 godina prije događaja iz 'Igre prijestolja', i otkriva priču o kući Targaryen. Westeros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog vijeća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Rhaenyru. Budući da svaka strana vjeruje u svoje zakonito mjesto na Željeznom prijestolju, zeleni i crni trailer odražavaju te dvije perspektive u odvojenim, ali komplementarnim polovicama iste priče. Gledatelji će morati odabrati kojoj strani kuće Targerijan pripadaju dok se u drugoj sezoni kraljevstvo raspada.

Zmajeva kuća | 2. sezona - Crni trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

Jamie Cooke, generalni menadžer za CEE područje, Bliski istok & Tursku, EMEA Creative & Pay TV u Warner Bros. Discoveryju rekao je: 'Izuzetno sam uzbuđen zbog dolaska Maxa u Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Crnu Goru i još pet regija u Srednjoistočnoj Europi jer je to početak novog poglavlja u dugoj baštini naše regije. Na Maxu ćemo prikazivati najupečatljivije globalne hitove, nastaviti biti platforma za gledanje lokalnih nagrađivanih dokumentarnih filmova i serija kao što su 'Apolonia, Apolonia', 'Pianoforte', 'Spy/Master' i 'Vika!', te platforma za uživanje u novim uzbudljivim pričama poput 'Zmajeve kuće' (House of the Dragoon), dokumentarcima 'Poljubite budućnost' (Kiss the Future) i 'Nebo iznad Zenice' (Sky above Zenica), koje ćete nakon lansiranja sve moći gledati na jednom mjestu.'

Zmajeva kuća: Svatko mora odabrati Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

Max će unijeti novo iskustvo streaminga u Europu s više od dvostruko većim brojem sadržaja nego što je trenutno dostupno na HBO Maxu. Ovo ljeto, Max će biti jedina platforma na kojoj će biti moguće pratiti Olimpijske igre u Parizu 2024 uživo, u cijelosti, u 25 država u Europi gdje će Max biti dostupan. Olimpijske igre u Parizu 2024. bit će uključene u sve planove pretplate, osiguravajući svim Max korisnicima potpuni pristup najvećem sportskom događaju na svijetu.

Na Max stiže nova ponuda Max Originala bazirana na popularnim filmskim likovima i franšizama Warner Bros. Picturesa, uključujući 'Pingvin' (The Penguin) i 'Welcome to Derry' (IT Stephena Kinga). U ponudi će biti i filmovi iz opsežne knjižnice WB-a, uključujući Harry Potter franšizu, 'Matrix' (The Matrix), 'Vitez tame' (The Dark Knight), 'Joker', 'Gospodar prstenova' (The Lord of the Rings), kao i obožavateljima omiljene Discovery serije '90 dana do vjenčanja' (90 Day Fiancé), 'Zlatna groznica' (Gold Rush) i 'Renovator' (Fixer Upper).

Sport će obožavateljima nuditi opsežnu pokrivenost glavnih međunarodnih i europskih sportskih događaja, uključujući teniski Grand Slam kao što su Australian Open, Roland-Garros i US Open, tri velike biciklističke utrke - Giro d'Italia, La Vuelta a España i Tour de France, uz Tour de France Femmes, 24 sata Le Mansa i svaki značajan zimski sport na World Championshipu i World Cupu. (Prava za sportska događanja se razlikuju od zemlje do zemlje.)

Max stiže u Hrvatsku Izvor: Društvene mreže / Autor: Max

Max će nuditi različite vrste pretplata, kao i opciju sportskog paketa koji se može uvrstiti na bilo koju osnovnu pretplatu, a sve pojedinosti o cijenama bit će objavljene u idućim tjednima i razlikovat će se od zemlje do zemlje.