NOVI POČETAK U KANADI

Harry i Meghan odradili posljednju kraljevsku dužnost: Susret braće nije protekao u najsrdačnijem ozračju

09.03.2020 u 20:21

Bionic
Reading

Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan u ponedjeljak su u Londonu uz kraljicu Elizabetu II. izvršili svoju posljednju kraljevsku dužnost prije početka novog života u Kanadi

U nebeskoplavom kaputu i šeširu kraljica Elizabeta II. je stigla u Westminstersku opatiju, pred kojom se gurala masa okupljenih, na misu prigodom Dana Commonwealtha.

Ali svi su pogledi bili upereni u njezinog unuka Harryja, šestog u redu nasljeđivanja, koji se sprema vratiti u Kanadu, zemlju članicu Commonwealtha, nakon što je uzdrmao kraljevsku obitelj svojom željom za neovisnosti.

Princ Harry i Meghan, pišu britanski mediji, ušetali su u crkvu prije princa Williama i Kate Middleton, a potom su stigli i princ Charles i Camilla. Posljednja je ušla kraljica uz zvuk fanfare i vesele pozdrave okupljene gomile.

Odmetnuti par krarljevske obitelji do svojih mjesta u crkvi u Londonu ovoga su puta bili prepraćeni, umjesto da čekaju kraljičin dolazak i ušetaju u crkvu s monarhom i ključnim članovima kraljevske obitelji, kao što su to učinili u ožujku prošle godine.

Raspored sjedenja, temeljen na redu nasljedstva u kraljevskoj obitelji, bio je sličan prošlogodišnjem, a jedina veća razlika u odnosu na 2019. je bilo odsustvo princa Andrewa koji je lani sjedio do Meghan, a koji se zbog skandala povukao s kraljevskih dužnosti.

Dugoočekivani prvi susret dvojice braće i njihovih supruga u javnosti, otkako je Megxit najavljen prije dva mjeseca, nije protekao u najsrdačnijem ozračju.

S Meghaninih usta britanski su novinari pročitali 'hi' i primijetili lagano mahanje upućeno Williamu i Kate, a dok su vojvode od Cambridgea zauzimali svoje mjesto, uslijedio je i jedan 'hello'. Uz smiješak upućen bratu, i Harry je izrekao 'hello', ali sudeći po fotografijama iz crkve u Londonu, na tome je i ostalo.

  • +27
Posljednja kraljevska dužnost princa Harryja i Meghan Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia