BEZ MEGHAN MARKLE

Prvi sastanak nakon razlaza: Kraljica Elizabeta i unuk Harry pokušali riješiti trzavice

03.03.2020 u 11:19

Bionic
Reading

Odmah nakon što je sletio u domovinu, princ Harry odlučio je posjetiti svoju baku, kraljicu Elizabetu II, a sastali su se u dvorcu Windsor

U dvorcu u kojem kraljica najčešće održava obiteljske sastanke, nakon gotovo dva mjeseca Harry i kraljica su se susreli na ručku. Upravo toliko prošlo je od trenutka kada je Harry donio odluku o napuštanju stoljetne obiteljske tradicije i odselio sa suprugom Meghan Markle i sinom Archiejem u Kanadu.

'Oboje su jedva čekali ovaj sastanak i imali su si mnogo za reći. Sastanak je protekao u miru i bio je mnogo opušteniji od zadnjeg na kojem su bili prisutni i ostali članovi kraljevske obitelji. U nedjelju je kraljica napokon dobila priliku nasamo razgovarati s unukom i doznati kakvi su mu daljnji planovi', rekao je za britanske medije dobro upućeni izvor.

Isti izvor otkrio je da je cijela kraljevska obitelj jako tužna što su ih Harry i Meghan napustili i što su odlučili živjeti toliko daleko. Zbog toga vrlo rijetko viđaju malenog nasljednika Archieja.

'Kraljica prihvaća odluku da žive u Sjevernoj Americi, ali jasno je dala do znanja Harryju da je uvijek dobrodošao u svoju obitelj, dom i kraljevstvo.

Također, ovo je bila prilika da još jednom raščiste sve detalje oko korištenja imena royal. Ne želi da se okoriste financijski tim imenom, budući da više nisu članovi kraljevstva i ne obnašaju kraljevske dužnosti s titulom', govorio je nadalje isti izvor.

Inače po takvim pitanjima vrlo stroga vladarica, Elizabeta II. pod stare je dane očito popustila te je svom unuku pružila još jednu priliku da dobro razmisli o svemu. Ukoliko se ikada predomisli, vrata kraljevstva Harryju, njegovoj supruzi i sinu, bit će otvorena.

Okupljanje cijele britanske monarhije očekuje se kroz nekoliko dana, na tradicionalnom obilježavanju Dana Commonwealtha u Westminsterskoj opatiji u Londonu.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Clint Brewer/Derek Shook/Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia