Velika imena i još veća poruka

Harry i Meghan, Jennifer Lopez, Plenković, Biden i Foo Fighters na zajedničkom koncertu u Los Angelesu

27.04.2021 u 22:38

Bionic
Reading

Međunarodna humanitarna organizacija Global Citizen organizira ovaj hepening a cilj im je ubrzanje globalne akcije cijepljenja protiv Covida-19. Žele potaknuti ljude diljem svijeta da uplate donacije Covaxu, programu cijepljenja u siromašnijim zemljama

Koncert će se snimiti na stadionu SoFi u Los Angelesu, a emitirat će se 8. svibnja na televizijskim postajama ABC i CBS, te na radijskoj mreži iHeartMedia., a prijenos koncerta će biti na YouTubeu. Vodit će ga Selena Gomez, javlja The Guardian.

'Tijekom protekle godine, svijet je iskusio bol, gubitak i mučenje. Sada se moramo oporaviti - zajedno. Ne smijemo nikoga zanemariti. Svima će nam biti bolje, svi ćemo biti sigurniji kada svi svugdje mogu doći do cjepiva. Moramo se zalagati za pravednu distribuciju cjepiva i tako osnažiti vjeruju u našu zajedničku čovječnost. Taj cilj ne može biti ključniji i važniji', poručili su Harry i Meghan, koji će 'predsjedavati' kampanjom u sklopu koje se organizira koncert.

Na koncertu će nastupiti Jennifer Lopez, Foo Fightersi, pjevač grupe Pearl Jam Eddie Vedder, reggaeton pjevač J Balvin te američka pjevačica H.E.R. Posebni gosti koncerta su Ben Affleck, Chrissy Teigen, David Letterman, talk show voditeljica Gayle King, Jimmy Kimmel i Sean Penn.

Bidenu će se na koncertu pridružiti njegova supruga Jill i potpredsjednica SAD-a Kamala Harris, a trebali bi sudjelovati i francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski premijer Justin Trudeau te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković koji će se uključiti video porukom podrške koja će se emitirati u sklopu prijenosa koncerta na YouTubeu, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Izvor: Društvene mreže