'Jedan svijet: zajedno kod kuće'

Legendarni Rolling Stonesi pridružuju se all-star postavi globalnog korona koncerta

17.04.2020 u 20:23

Bionic
Reading

Rolling Stonesi su se pridružili drugim poznatim izvođačima koji će u subotu održati virtualni koncert u čast zdravstvenim radnicima širom svijeta kako bi ohrabrili njihovu borbu protiv koronavirusa, objavio je bend

Dvosatni događaj naziva 'Jedan svijet: zajedno kod kuće', kombinacija je glazbe, komedije, priča liječnika, medicinskih sestara i radnika u trgovinama te će ga emitirati brojne televizije.

'Čast nam je što smo pozvani da budemo dio programa 'Jedan svijet: zajedno kod kuće' - iz naših domova u izolaciji'', poručili su Rolling Stonesi priopćenjem koje je objavila neprofitna organizacija Global Citizen koja organizira događaj s WHO-om.

Uz Rolling Stonese na koncertu nastupaju Celine Dion, Billie Eilish, John Legend, Elton John, Paul McCartney, Chris Martin, Andrea Bocelli i Michael Buble.

Prije televizijskog prijenosa koncerta, emitirat će se šestosatni događaj u kojem će sudjelovati sportske zvijezde, poput britanskog vozača Formule 1, Lewisa Hamiltona, američke nogometašice Megan Rapinoe, pobjednice Svjetskog kupa skijašice Lindsey Vonn i desetine drugih pjevača, glumaca i 'influencera'.

Sudionici će biti fizički odvojeni zbog pandemije koronavirusa.

Koncertom se želi potaknuti filantrope i tvrtke da doniraju sredstva Fondu za solidarni odgovor WHO-a, koji je namijenjen borbi protiv koronavirusa.

Pop zvijezda Lady Gaga sudjeluje na spomenutom koncertu u subotu, a prošloga je tjedna rekla da je do sada prikupljeno preko 35 milijuna dolara.

Osim koncertom poznati na različite načine nastoje pomoći borbu protiv koronavirusa, piše Reuters.

  • +8
Povijesni koncert Rolling Stonesa na Kubi Izvor: Reuters / Autor: Ueslei Marcelino/Ruters

Zaklada pjevačice Rihanne Clara Lionel udružila se sa zakladom repera Jay Z-a Shawn Carter i direktorom Twittera Jackom Dorseyjem te su donirali 6, 2 milijuna dolara koje su raspodijelili na 11 organizacija, uključujući udruge za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja, beskućnicima i drugih.

Redatelj Martin Scorsese ponudio je malu ulogu u svom filmu, s Leonardom DiCaprijom i Robertom De Nirom u glavnim ulogama, dobitniku lutrije održane u sklopu akcije 'Sve u izazovu' kojom su prikupljena sredstva za hranu najugroženijim skupinama tijekom krize. 

Reper Snoop Dogg donirao je veganske burgere kompanije Beyond Meat domu za starije i nemoćne u Los Angelesu, dok su model Karlie Kloss i komičar Kevin Hart donirali preko milijun burgera iste kompanije. 

DJ Fatboy Slim organizirat će krajem listopada besplatno partijanje u Brightonu u Velikoj Britaniji za tisuće zdravstvenih radnika i druge angažirane na prvoj crti borbe protiv Covida-19 kako bi plesom otklonili stres. 

Pop zvijezda Britney Spears pozvala je na redistribuciju bogatstva , a country-zvijezda Dolly Parton donirala je milijun dolara za razvoj cjepiva za koronavirus. 

Bono Vox iz grupe U2 je zbog nestašice medicinske opreme uputio pismo južnokorejskom predsjedniku Moon Jae-inu u kojem je zatražio od njega pomoć za svoju rodnu Irsku.