SJEME ZLA

Harrison Ford otvoreno o sukobu s Bradom Pittom

03.06.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Holivudske legende Harrison Ford i Brad Pitt sukobili su se na snimanju posljednjeg filma redatelja Alana J Pakule 'Sjeme zla' (The Devil’s Own), ujedno i jedinog filma u kojem su zajedno glumili

U intervju za Esquire Harrison Ford pojasnio je svoje negativne komentare o filmu iz 1997. 'Sjeme zla' u kojem je glumio s Bradom Pittom.

U njemu se hladnokrvni IRA-in ubojica (Brad Pitt) pretvara da je imigrant građevinski radnik, a skrovište pronalazi u domu poštenog njujorškog policajca (Harison Ford). U vrijeme izlaska filma Ford je otvoreno govorio kako je snimanje bilo jako teško dok ga je Pitt nazvao katastrofom.

'Film je bio katastrofa, bio je to najneodgovornije snimanje film, ako se to uopće može tako nazvati, koji sam ikada vidio. Nisam mogao vjerovati. Konačna verzija bila je zbrka. Scenarij koji sam volio je nestao. Pretpostavljam da su ljudi jednostavno imali različite vizije i s tim se ne možete raspravljati. Želio sam izaći iz produkcije, a šef studija mi je rekao da bi moj odlazak koštao 63 milijuna dolara', rekao je Pitt svojedobno u razgovoru za Newsweek.

U novom intervjuu za magazin Esquire, Ford je objasnio kako su se on i Pitt sukobili oko različitih mišljenja u vezi scenarija.

  • +3
Harrison Ford Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Brad je razvio scenarij. Onda su mi ponudili ulogu. Sačuvao sam svoje komentare o karakteru i filmu jer sam se divio Bradu. Prije svega, divim se Bradu. Mislim da je on divan glumac. On je stvarno pristojan momak. Ali nismo se mogli dogovoriti oko redatelja dok nismo došli do Alana Pakule, s kojim sam prije radio, ali Brad nije. Brad je glumio kompliciran lik, a ja sam želio komplikaciju na svojoj strani kako to ne bi bila samo borba dobra i zla. I tada sam smislio ono loše pucanje', kaže Ford.

  • +5
Brad Pitt i vinograd Izvor: Profimedia / Autor: Serge Chapuis/Chateau Miraval / / The Mega Agency / Profimedia

U sporednoj priči u filmu, koju je Ford smislio njegov lik, pokriva svog partnera koji je ubio nenaoružanog lopova u leđa. 'Radio sam s piscem, ali onda smo odjednom počeli snimati i nismo imali scenarij oko kojeg smo se Brad i ja složili. Svatko od nas imao je različite ideje o tome. Razumijem zašto je on želio ostati pri svom stajalištu, a ja pri svom - ili sam ja nametao svoje stajalište, i pošteno je reći da je to ono što je Brad osjećao. Bilo je komplicirano. No jako mi se sviđa taj film', rekao je Ford.

Unatoč problemima u produkciji, 'Sjeme zla' (The Devil's Own) postao je hit na blagajnama, zaradivši 140 milijuna dolara diljem svijeta.