U SKLADU S GODINAMA

Harrison Ford o novom filmu Indiana Jones: 'Star sam i želim tako izgledati'

07.06.2023 u 18:21

Bionic
Reading

Poznati glumac Harrison Ford uskoro će napuniti 81 godinu, a još uvijek glumi u akcijskim filmovima. Ipak, peti nastavak 'Indiana Jones i artefakt sudbine' za njega je najambiciozniji dosad, a odlučio je i da želi prikazati glavnog junaka u skladu s njegovim godinama

Harrison Ford sve je samo ne običan akcijski junak! Poznati holivudski glumac proslavit će 81. rođendan u srpnju, samo nekoliko tjedana nakon što se najnoviji nastavak filma 'Indiana Jones' pojavi u kinima. Peti nastavak donosi nove avanture popularnog heroja, a ovaj put glumac je inzistirao na prikazu njegovih godina.

Za Forda se privlačnost filma krije u tome da Indiana Jones izgleda i osjeća se kao starac, u skladu s njegovim godinama.

'Želio sam da taj ambiciozni film bude i zadnji. I ne mislim da prije nismo snimali ambiciozne filmove — bili su ambiciozni na mnogo načina. Ali ne nužno tako ambiciozni s likom kakav sam želio da bude', rekao je 80-godišnji glumac te ne skriva uzbuđenje zbog nadolazećeg filma.

Ford je za Esquire priznao da je primijetio da ga se na setu drugačije tretira zbog starosti, no sve je to dio njegove priče koju objeručke prihvaća te smatra da i starost doprinosi karakteru filma.

Osvrnuo se i na pomoć kaskadera koji su mu jedanput priskočili u pomoć pri silaženju s konja. Rekao je da su se bojali da nešto ne bi pošlo po zlu, no on im je odgovorio da je starac koji silazi s konja i želi da to tako izgleda, posve svjestan svojih godina i kretnji.

Njegova dob ponekad je ipak predstavljala problem prilikom snimanja. Tijekom scena borbe s kolegom Madsom Mikkelsenom došlo je do ozljede pa je snimanje prekinuto na dva tjedna. No njegov se oporavak produžio na dodatnih šest tjedana kako bi se vratio u formu.

'Da, pa, poznat sam i po tome što gasim filmove jer se ozlijedim, što nije nešto po čemu želite biti poznat', zaključio je Ford, našalivši se.

  • +3
Harrison Ford Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia