WESTERN LUDILO

Snimaju se najmanje četiri spin-offa hit serije 'Yellowstone': Evo što sve znamo o njima

31.05.2023 u 06:37

Bionic
Reading

Peta sezona popularne serije 'Yellowstone' bit će ujedno zadnja, no u svijetu Duttona moći ćemo uživati u najmanje četiri spin-offa

Obožavatelji vestern drame 'Yellowstone' jednostavno se ne mogu zasititi likova i zapleta iz fiktivne obitelji Dutton, a kako bi odgovorio na njihove želje, autor serije Taylor Sheridan pripremio je najmanje četiri spin-off serije! U nastavku donosimo pregled svih informacija koje smo dosad mogli saznati o njima.

O 'Yellowstoneu' je već gotovo sve napisano, a vrijedi posjetiti tek da je riječ o drami nalik 'Sopranosima', koja prati Johna Duttona u borbi za očuvanje obiteljskog ranča od vanjskih, ali i unutarnjih prijetnji.

Radnja je smještena u suvremeno doba te donosi prikladne probleme - želje bogataša da ranč s bogatom poviješću pretvore u prostor za golf-terene i luksuzne resorte, bitke s utjecajnim kriminalcima te borbu za moć među nasljednicima, Johnovom djecom Jamiejem, Beth i Kayce.

Dodatan šarm seriji, uz pejzaž koji ostavlja bez daha, daje briljantna izvedba Kevina Costnera u glavnoj ulozi.

Paramount Network nedavno je objavio da će peta sezona, koja izlazi u studenom ove godine, ujedno biti zadnja, no fanovi će pronaći utjehu u najmanje četiri spin-offa koje je pripremio Sheridan.

  • +7
'Yellowstone' - Kevin Costner Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Neimenovani nastavak 'Yellowstonea'

Uz najavu završetka 'Yellowstonea', stigla je uzbudljiva vijest da će samo mjesec kasnije (u prosincu) svjetlo dana ugledati i nastavak. Ime serije još nije poznato, a naveliko se nagađa da će Matthew McConaughey biti u glavnoj ulozi.

'Uskoro ćemo objaviti glumačku postavu', rekli su iz produkcijske kuće Paramount Network.

Još nije poznato hoće li i u kojoj mjeri u nekom od nastavaka sudjelovati Costner.

'1883'

Prvi prednastavak 'Yellowstonea' s emitiranjem je počeo 2021. godine. Kao što mu naziv govori, smješten je na kraj 19. stoljeća, prije nego što je osnovan ranč Montana, koji je donio novac i slavu nasljednicima.

U glavnim ulogama su bračni par Tim McGraw i Faith Hill, koji glume Jamesa i Margaret Dutton, te Isabel May i LaMonica Garrett.

Serija je imala 10 epizoda, no nakon što je u veljači 2022. objavljeno da je pred nama i druga sezona, ništa se nije dogodilo - niti smo išta o njoj vidjeli, niti mogli pročitati.

'1923'

Nakon što je serija '1883' doživjela veliki uspjeh, objava da je pred nama još jedan prednastavak nikoga nije iznenadila. Naravno, i njega je napisao Sheridan, a odlučio je naziv '1932' promijeniti u '1923' kako bismo mogli pratiti obitelj Dutton u doba početaka prohibicije i Velike depresije nakon Prvog svjetskog rata.

U njemu su svu slavu 'pobrali' Harrison Ford u ulozi Jacoba Dutton, brata Jamesa Duttona iz serije '1883', te legendarna Helen Mirren u ulozi njegove supruge Care.

Najavljene su nove sezone serije, no i dalje se ništa ne zna o početku snimanja i emitiranja.

Kao i 'Yellowstone' te '1883', gledateljima u Hrvatskoj dostupna je na platformi Sky Showtime.

  • +2
'1923' - Helen Mirren i Harrison Ford Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

'6666'

Serija '6666' (čita se four sixes) trebala bi biti smještena u doba 'Yellowstonea'. Radnja će se odvijati na istoimenom kultnom ranču, čiji je vlasnik ni više ni manje nego - Sheridan!

Taj slavni ranč puno je spominjan u četvrtoj sezoni 'Yellowstonea' te je jedan od omiljenijih likova, Jimmy, ondje poslan na privremeni rad. Upravo zato mnogi spekuliraju da bi Jimmy mogao biti glavni lik '6666', no čak je i glumac Jefferson White priznao da o tome ništa ne zna.

Očekuje se da će sve veći broj likova početi raditi na ranču '6666' u petoj sezoni pa bismo o svemu mogli više znati tek nakon što 'Yellowstone' dođe svom kraju nadolazećeg studenog.

Drugi mogući (pred)nastavci

Deadline je krajem prošle godine saznao da Sheridan razmišlja o dvije dodatne serije koje bi pokrile povijest Duttona u 1940-im i 1960-im godinama. No o tome ćemo doznati sve tek u budućnosti, a sada nam preostaje iščekivanje zadnje sezone jedne od najobožavanijih serija u novijoj povijesti!