Izašla iz očeve sjene

Goran Bregović ima četiri kćeri, a jedna se bavi umjetnošću i stvara 'uz burek i ćevape'

28.12.2023 u 09:39

Bionic
Reading

Čuveni glazbenik je od početka svoje karijere bio je na glasu kao veliki zavodnik. Ipak, skrasio se 1993. oženivši Dženanu Sudžuku s kojom ima kćeri Emu, Lulu i Unu (ima i izvandbračnu Željku koju mu je rodila sarajevska plesačica Jasminka). Nikada ih ne viđamo u javnosti, a otac je često isticao kako im je uvijek dopuštao da se izražavaju i bave čime god žele

Najstarija kći frontmena Bijelog dugmeta i jednog od najpoznatijih glazbenika s ovih prostora, Ema Bregović rođena je u Parizu 1994. godine, a 'povukla je' na umjetničku stranu. Magistrirala je na likovnoj akademiji, a mala je nekoliko samostalnih izložbi u Srbiji i francuskoj prijestonici.

Prije dvije godine dok je u Beogradu otvarala jednu od vlastitih izložbi, pričala je o poznatom ocu. On tada nije došao no Ema je objasnila da je izrazio želju njene radove 'pogledati u tišini'.

'Ne plašim se njegovih kritika. On mi je najbolji sugovornik. S njim uvijek napredujem, idem dalje. S njim mi je najljepše razgovarati', izjavila je svojedobno Ema koja, a što se tiče njenog prezimena, istaknula je da joj to ne odmaže, niti pomaže te da želi graditi svoj put. Naglasila je da se osjeća kao Jugoslavenka.

'Djela stvaram uz burek i ćevape. Odrasla sam kao Jugoslavenka i to će tako ostati. Živim između Pariza i Beograda', otkrila je.